Oι πρώτες εικόνες του τρομοκράτη της Λα Ράμπλα: Μετά την επίθεση αποχωρεί σαν να μην τρέχει τίποτα από το σημείο

Όλα δείχνουν πως πρόκειται για τον 22χρονο Γιουνές Αμπουγιακούμπ

Σοκάρουν οι πρώτες φωτογραφίες του μακελάρη της Λα Ράμπλα, τις οποίες φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «El Pais».

Όπως βλέπετε και στις εικόνες που καταγράφηκαν από κάμερα ασφαλείας, αμέσως μετά την επίθεση στην καρδιά της Βαρκελώνης (με αποτέλεσμα 13 άνθρωποι να σκοτωθούν και πάνω από 100 να τραυματιστούν), ο τρομοκράτης αποχωρεί ψύχραιμος και ήρεμος από το σημείο σαν να μην τρέχει… τίποτα!

Όπως σημειώνει η El Pais ο τζιχαντιστής μετά την επίθεση φαίνεται να κατευθύνεται προς την αγορά της Μποκερία.

ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ ΤΗΣ ΛΑ ΡΑΜΠΛΑ ΕΙΝΑΙ Ο 22ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΟΥΝΕΣ ΑΜΠΟΥΓΙΑΚΟΥΜΠ

Μετά και τις παραπάνω φωτογραφίες, ενισχύεται ακόμα περισσότερο η άποψη ότι ο άνθρωπος που αιμτοκύλισε την Βαρκελώνη είναι ο 22χρονος Γιουνές Αμπουγιακούμπ, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί, με τις ισπανικές αρχές να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

VIDEO THΣ EL PAIS ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΒΑΝ ΠΕΦΤΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑ ΡΑΜΠΛΑ

Οι ισπανικές αρχές εξετάζουν, μάλιστα, το σενάριο ο Αμπουγιακούμπ να έχει διαφύγει στη Γαλλία με μια εκδοχή να θέλει να το έχει κάνει με τα πόδια δια μέσου των Πυρηναίων.

Η αστυνομία καταζητεί τον Αμπουγιακούμπ - τον μοναδικό από τους 12 υπόπτους που εξακολουθεί να διαφεύγει - εδώ και αρκετές ημέρες αλλά οι αρχές δεν τον είχαν ταυτοποιήσει ως τον οδηγό του βαν.

Ερωτηθείς σήμερα από το καταλανικό ραδιόφωνο αν ο Αμπουγιακούμπ ήταν ο οδηγός, ο Χοάκιμ Φορν, ο επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας, είπε:

«Αυτή είναι μια από τις υποθέσεις. Είναι η βασική. Τα πάντα συγκλίνουν σε αυτό. Σήμερα θα αναλύσουμε τα αποδεικτικά στοιχεία και (θα εξηγήσουμε) γιατί καταλήξαμε σε αυτό το συμπέρασμα».

Η αστυνομία πραγματοποίησε περισσότερες εφόδους στη διάρκεια της νύχτας σε σπίτια στην πόλη Ριπόλ, όπου κατοικούσαν πολλοί από τους υπόπτους, είπε ο Φορν.

Ο Φορν συμπλήρωσε ότι η έρευνα για τον εντοπισμό του Αμπουγιακούμπ έχει επεκταθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Αυτό το πρόσωπο δεν καταζητείται πλέον μόνο στην Καταλονία αλλά σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, είναι μια προσπάθεια της ευρωπαϊκής αστυνομίας».

Χθες Κυριακή,οι αρχές δεν απέκλειαν ο Αμπουγιακούμπ να έχει περάσει από τα σύνορα στη Γαλλία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top