«Ναζί γυρίστε στα σπίτια σας»-Μεγάλη διαδήλωση κατά του ρατσισμού στη Βοστόνη (φωτο, video)

Aπωθήθηκαν από τους αστυνομικούς οι αντιρατσιστές διαδηλωτές

Μεγάλη ήταν η διαδήλωση κατά του ρατσισμού που πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο στη Βοστόνη, συγκεντρώνοντας 40.000 άτομα, που με πανό και συνθήματα, φώναξαν κατά των ναζί και του μίσους.

 

 

 

«Δεν υπάρχει θέση για το μίσος» ή «γυρίστε σπίτια σας ναζί», ήταν μερικά μόνο από τα συνθήματα που ήταν γραμμένα στα πανό των διαδηλωτών.

Ωστόσο τα βίαια επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν προ ημερών στο Σάρλοτςβιλ είχαν ως αποτέλεσμα το κλίμα να είναι τεταμένο και να προκληθούν αψιμαχίες μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας, η οποία τους απώθησε.

Να σημειώσουμε ότι οι περίπου 40.000 διαδηλωτές, ανταποκρίθηκαν σε μια σε μια έκκληση να κινητοποιηθούν σε αυτό το προπύργιο των προοδευτικών στο βορειοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ εναντίον μιας συγκέντρωσης υπέρ της «ελευθερίας της έκφρασης», κατά έναν όρο που χρησιμοποιείται το τελευταίο διάστημα για εκείνους που αντιτίθενται στην πολιτική ορθότητα και εκφέρουν συχνά ρατσιστικές απόψεις.



Από την άλλη μεριά, στη συγκέντρωση της δεξιάς, συμμετείχαν μόλις  μερικές δεκάδες άνθρωποι, παρότι οι οργανωτές της ανέμεναν μαζική συμμετοχή, ενώ τερματίστηκε 30 λεπτά νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν.

Όπως ανέφερε ό επικεφαλής της αστυνομίας της Βοστόνης, τον Ουίλιαμ Έβανς, τότε ήταν που οι αστυνομικοί επενέβησαν ώστε να εξασφαλίσουν την ειρηνική αποχώρηση των ακρδεξιών και ξέσπασαν αψιμαχίες με αντιδιαδηλωτές.

Οι αντιρατσιστές διαδηλωτές που πλησίασαν απωθήθηκαν βίαια από αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν χρήση ροπάλων και άλλων μέσων καταστολής ταραχών.

Περίπου 27 αντιδιαδηλωτές συνελήφθησαν, ενώ δεν υπήρξε κανένας «σοβαρός» τραυματισμός, σύμφωνα με τον Έβανς.

Όπως δήλωσαν τόσο ο επικεφαλής της αστυνομίας όσο και ο  δημοκρατικός δήμαρχος Μάρτι Ουόλς, παρά τις αψιμαχίες, είναι ικανοποιημένοι καθώς αποφεύχθηκε το επίπεδο της βίας που έπληξε τη Σάρλοτσβιλ το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν ένας συμπαθών των νεοναζί σκότωσε μια νεαρή γυναίκα και τραυμάτισε άλλους 19 ανθρώπους πέφτοντας με το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος.

«Κανένας δεν τραυματίστηκε, κανένας δεν σκοτώθηκε (...), δεν υπάρχουν εκτεταμένες υλικές ζημιές, είναι μια καλή ημέρα για την πόλη μας», υπογράμμισε ο Έβανς.

Και ο Ντόναλντ Τραμπ όμως, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες δέχτηκε σφοδρή κριτική επειδή δεν καταδίκασε την άκρα δεξιά μετά τα βίαια επεισόδια στο Σάρλοτςβιλ, αποφάσισε να ρίξει τους τόνους και δήλωσε στο Twitter για την διαδήλωση στη Βοστόνη:

«Θέλω να χαιρετίσω τους πολυάριθμους διαδηλωτές της Βοστόνης που εκφράζονται εναντίον της μισαλλοδοξίας και του μίσους. Η χώρα μας θα ενωθεί ξανά σύντομα!»

Σε άλλη ανάρτησή του, χαιρέτισε επίσης τις προσπάθειες του δημοκρατικού δημάρχου της πόλης Ουόλς, ο οποίος δεν έκρυψε ότι τασσόταν υπέρ της διαδήλωσης εναντίον του ρατσισμού.



 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top