Βρέθηκε κατάλογος με 173 καμικάζι του ISIS σε κρησφύγετό του στο Ιράκ!

Ανάμεσά τους 6 Ευρωπαίοι

Βρέθηκε κατάλογος με 173 καμικάζι του ISIS σε κρησφύγετό

To Ισλαμικό Κράτος ετοιμάζεται να πάρει εκδίκηση από την Ευρώπη για την ολοκληρωτική του ήττα. Έτσι, τουλάχιστον, αποκαλύπτει ένας κατάλογος με 173 καμικάζι.

Ο κατάλογος αυτός βρέθηκε στο Ιράκ, σε κρησφύγετο του ISIS, και περιλαμβάνει τα ονόματα των τρομοκρατών, τις φωτογραφίες τους, ημερομηνίες γέννησης και τις χώρες προέλευσής τους. Κάτω από κάθε φωτογραφία, αναφέρεται και η αποστολή του καθενός.

Όπως αναφέρει η γερμανική Die Welt, οι περισσότεροι από τους καμικάζι είναι από το Ιράκ. Αρκετοί ακόμα προέρχονται από την Τυνησία, την Ιορδανία, το Μαρόκο, το Τατζικιστάν και τη Σαουδική Αραβία. Ανάμεσά τους, όμως, βρίσκονται και 6 Ευρωπαίοι, από το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ολλανδία, που δηλώνουν ετοιμοπόλεμοι και ατρόμητοι.

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ αξιολόγησαν τα έγγραφα και τα παρέδωσαν στην Interpol, η οποία, αντίστοιχα, τα μοίρασε στις αρχές κάθε ευρωπαϊκής χώρας ξεχωριστά, ώστε να είναι έτοιμες κι ενημερωμένες.

Ο τζιχαντιστής από τη Γερμανία

Πρόκειται για τον 27χρονο Σάμι Τζ., πρώην ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης Fillatu Ibrahim, που στους τζιχαντιστικούς κύκλους αναφέρεται ως Αμπού Ασίντ αλ Αλμάνι.

Ο Σάμι πήγε στην Αίγυπτο το 2012. Από εκεί πέρασε στη Λιβύη κι έπειτα στη Συρία, μέσω της Τουρκίας, μαζί με τη γυναίκα και το παιδί του, για να γίνει μέλος του ISIS.

Αναζητείται εδώ και πολύ καιρό από τις γερμανικές αρχές, δεν είναι, όμως, γνωστό αν ο τζιχαντιστής βρίσκεται στη ζωή ακόμα. Τον Ιούλιο το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε στα προπαγανδιστικά του δίκτυα τον θάνατό του, χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες. Υπάρχει, λοιπόν, η υποψία ότι το είπε επίτηδες για να αποπροσανατολίσει τις αρχές και να επιτρέψει στον Σάμι να δράσει ανενόχλητος κι απαρατήρητος. Ο ρόλος του στο Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με τη λίστα, είναι «καμικάζι».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top