Καταδικάστηκε ο διαχειριστής της φονικής "Μπλε Φάλαινας"!

Θα φυλακιστεί για 3 χρόνια και 4 μήνες

Καταδικάστηκε ο διαχειριστής της φονικής "Μπλε Φάλαινας"!

Ο διαχειριστής του φονικού διαδικτυακού παιχνιδιού «Μπλε Φάλαινα» στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ''Vkoktakte'' στη Ρωσία, Φιλίπ Μπουντέικιν, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών και 4 μηνών, με την κατηγορία της παρακίνησης εφήβων προς την αυτοκτονία.

Πρόκειται για τον πρώτο άνθρωπο που καταδικάζεται στη Ρωσία, με την παραπάνω κατηγορία. Με το ψευδώνυμο «Φίλιπ Λις», ο Μπουντέικιν ωθούσε τους ανήλικους χρήστες του Vkoktakte στην αυτοκτονία. Μάλιστα, αποδείχθηκε ότι παρακινούσε μια 15χρονη να αυτοκτονήσει, οι αστυνομικές αρχές, όμως, πρόλαβαν να παρέμβουν και να την αποτρέψουν. Το ίδιο είχε συμβεί και σε μια 17χρονη, το καλοκαίρι του 2016, που σώθηκε από επέμβαση των αστυνομικών.

Αν και η νομοθεσία στη Ρωσία προβλέπει ποινές που αγγίζουν τα 6 χρόνια κάθειρξη, επιδιώκεται η αύξηση του ορίου αυτού και η επέκταση των ποινών σε έως και 12 χρόνια.

Ο Ρώσος, ο οποίος συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2016, έχει ομολογήσει τα εγκλήματά του και με κυνισμό αναφέρει ότι θεωρεί τα θύματά του «βιολογικά απόβλητα», ότι χαίρεται που πέθαναν και πως η δοκιμασία αυτή «καθαρίζει την κοινωνία».

«Ο Μπουντέικιν γνώριζε πολύ καλά τι έπρεπε να κάνει για να έχει το αποτέλεσμα που ήθελε. Ξεκίνησε το 2013 και από τότε έχει τελειοποιήσει την τακτική του και έχει διορθώσει τα λάθη του. Αυτός και οι βοηθοί του αρχικά προσέλκυσαν τα παιδιά σε ομάδες στο VK. Ο στόχος τους ήταν να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά και στη συνέχεια να καταλάβουν εκείνους που θα επηρεάζονταν περισσότερο από την ψυχολογική χειραγώγηση. Από τους 20.000 ανθρώπους, ήξεραν ότι μόνο 20 θα ήταν κατάλληλοι», έχει δηλώσει ο  Anton Breido, ανώτερος αξιωματικός της εξεταστικής επιτροπής της Ρωσίας.

Διαβάστε επίσης: 

14χρονος περιγράφει την επίθεση που δέχτηκε από το φονικό παιχνίδι "Μπλε Φάλαινα"- Εκατοντάδες οι καταγγελίες

Πώς να σώσετε τα παιδιά σας από την "ΜΠΛΕ ΦΑΛΑΙΝΑ" - Ο Master του διαδικτύου Μ.Σφακιανάκης πήγε στην Ε.Μενεγάκη και ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ star.gr: Πριν 2,5 χρόνια το ΠΡΩΤΟ κρούσμα της «Μπλε Φάλαινας» στη χώρα μας! Ένας 16χρονος το θύμα

To star.gr αποκαλύπτει: Τί κρύβεται πίσω από το διαδικτυακό παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα» που ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ εφήβους

ΣΟΚ! Πατέρας 9χρονης στην Κρήτη: "Συμμαθήτρια της κόρης μου με γρατζουνιές από τη Μπλε Φάλαινα"

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top