Κορυφώνεται η ένταση στον Περσικό Κόλπο-Άρματα μάχης και πυροβόλα στα σύνορα του Κατάρ

Άνεμοι πολέμου

Άρματα μάχης Λέοπραντ με χειριστές εκπαιδευμένους στην Ελλάδα και πυροβόλα στα σύνορα. Ο στρατός σε ύψιστη πολεμική ετοιμότητα για πιθανή εισβολή. Το Κατάρ κινητοποιεί τις ένοπλες δυνάμεις του και προειδοποιεί Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Μπαχρέιν: "Θα βυθίσουμε οποιοδήποτε πλοίο εισέλθει στα χωρικά μας ύδατα"... Το Μπαχρέιν σηκώνει το γάντι και ανταπαντά πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Ο εμίρης του Κουβέιτ τρέχει από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο Κατάρ, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί γενικευμένη ένοπλη σύρραξη. Χείρα βοηθείας και από τον  Τραμπ. Είπε στον εμίρη Αλ Θάνι ότι δεν έχει πρόβλημα με τον ίδιο αρκεί να μην έχει επαφή με εξτρεμιστές.

Στο χορό και η Τουρκία. Η τουρκική εθνοσυνέλευση έδωσε πράσινο φως για να πάνε κι άλλα στρατεύματα στην τουρκική βάση του Κατάρ, χωρίς όμως συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Η Άγκυρα ετοιμάζεται να στείλει αεροπορικώς τρόφιμα και νερό, καθώς τα αποθέματα του Κατάρ αρκούν για τέσσερις εβδομάδες και πάνω από 2 εκατομμύρια ξένοι υπήκοοι υποφέρουν.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top