Αποχωρεί από την πολιτική η Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν μετά την ήττα του "Εθνικού Μετώπου"

Η "διάδοχος" και ανιψιά της Μαρίν Λεπέν θέλει να ασχοληθεί με την οικογένειά της

Μόλις λίγες ημέρες μετά την ήττα της θείας της, Μαρίν Λεπέν, και του κόμματός της, του «Εθνικού Μετώπου», στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών, η ανιψιά της Λεπέν κι εγγονή του Ζαν-Μαρί Λεπέν, Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την πολιτική προσωρινά.

Κόρη της αδελφής της και κορίτσι-θαύμα της γαλλικής ακροδεξιάς, το 2012, η Μαριόν στα 22 της (φοιτήτρια νομικής ακόμα) έγινε η πιο νέα βουλευτής στην ιστορία της Γαλλίας. Παντρεμένη, συντηρητική και δημοφιλής, άφησε τους πάντες άφωνους με την απόφασή της κι αποδυναμώνοντας ακόμα περισσότερο το ήδη τσακισμένο «Εθνικό Μέτωπο». Να σημειωθεί ότι, πριν από τις εκλογές, όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr, η Μαριόν θεωρούνταν διάδοχος της Μαρίν Λεπέν, με τα δημοσιεύματα να θέλουν την ακροδεξιά υποψήφια (τότε) πρόεδρο της Γαλλίας να χάνει τον ύπνο της. 

Η νεαρή Μαριόν δεν θα είναι υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου στη Γαλλία (τον γ’ γύρο των εκλογών, όπως τις ονομάζουν), σύμφωνα με επιστολή της που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Le Dauphine Libère.

«Γνωρίζετε την ιστορία μου, γνωρίζετε ότι βρίσκομαι στον κόσμο της πολιτικής όλη μου την ζωή. Στα 27 μου είναι καιρός να αποσυρθώ για κάποιο καιρό» συνεχίζει η Μαριόν στην επιστολή.

«Δεν θα εγκαταλείψω για πάντα αυτόν τον πολιτικό αγώνα», πρόσθεσε.

Η Μαριόν είχε εκφράσει στο παρελθόν την πρόθεσή της να αποχωρήσει από την πολιτική και να ασχοληθεί με την οικογένειά της. Άφησε, μάλιστα, να εννοηθεί ότι η κόπωσή της οφείλεται στις διαρκείς κόντρες της με τη θεία της, Μαρίν, αλλά και με τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Φλοριάν Φιλιπό.

Η 27χρονη σήμερα, Μαρίν, είχε θεωρηθεί πολύ μικρή και άπειρη για να γίνει υπουργός, στην περίπτωση που το κόμμα της κέρδιζε.

Ο παππούς της, Ζαν-Μαρί Λεπέν, από την πλευρά του, χαρακτήρισε «λιποταξία» την απόφαση της εγγονής του και τόνισε ότι η πράξη της μπορεί να έχει «τρομακτικές επιπτώσεις».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top