Η νεαρή ξανθιά που κάνει τη Μαρίν Λεπέν να χάνει τον ύπνο της!

Εκτός από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν…θολό το τοπίο για την ακροδεξιά υποψήφια των γαλλικών προεδρικών εκλογών, έρχεται κι ένα νέο πρόβλημα να προστεθεί στο κεφάλι της Μαρίν Λεπέν. Ο λόγος για την ανιψιά της, Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν, που αμφισβητεί κατ’ εξακολούθηση τη θεία της, στην τελική ευθεία των εκλογών.

Το ύφος της νεαρής Μαριόν τα λέει όλα: είναι πιο αδίστακτη, πιο δεξιά και πιο αποφασισμένη. Ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η Μαριόν θα αμφισβητήσει παραπάνω τη θεία της στο μέλλον, στοχεύοντας στο να αναλάβει την ηγεσία του κόμματος, κάνοντάς το πιο σκληρό, πιο ακραίο και, σίγουρα, λιγότερο ευρωπαϊκό.

Χθες, Τρίτη, η Μαριόν υποστήριξε δημόσια την κατάργηση των ειδικών συνταξιοδοτικών ταμείων, ένα θέμα που δεν έχει συμπεριλάβει η θεία της στο προεκλογικό της πρόγραμμα, χαρακτηρίζοντάς τα «ακριβά» και «αδικαιολόγητα».

Παρ’ όλ’ αυτά, επιμένει ότι στηρίζει τη Μαρίν στον προεκλογικό της αγώνα, αν και οι κατά καιρούς παρεμβάσεις της δείχνουν το εντελώς αντίθετο. Οι δε φήμες οργιάζουν για τις σχέσεις των δυο γυναικών, που φαίνονται τεταμένες.

Η Μαρίν Λεπέν, από τη μεριά της, βλέποντας την προεδρία να απομακρύνεται μέρα με τη μέρα, απάντησε ότι «αντίθετα, πιστεύω ότι τα ειδικά ταμεία δικαιολογούνται πλήρως», αναγνωρίζοντας την ύπαρξη έντονων διαφορών ανάμεσα σε εκείνη και την ανιψιά της. «Αλλά δεν είναι πρόεδρος του κόμματος, επομένως αισθάνεται ελεύθερη να εκφράζει τις δικές της ιδέες. Εγώ είμαι πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου και εγώ εκφράζω τις ιδέες του, βρισκόμαστε σε διαφορετικές καταστάσεις» πρόσθεσε ενοχλημένη.

Το ρήγμα ανάμεσα στις δυο συγγενείς αποκαλύφθηκε με συνέντευξη της Μαρίν Λεπέν, μετά από συνέντευξή της στο περιοδικό Femme Actuelle. Η πολιτικός ρωτήθηκε αν θα βάλει την ανιψιά της στην κυβέρνηση, απαντώντας ότι «αυτές οι δηλώσεις μου θυμίζουν κάτι παιχνιδάκια. Ξέρετε, εγώ θα βάλω γυναίκες αν είναι ικανές. Η ιδέα ότι χρειάζεται ποσόστωση γυναικών είναι κάτι σχεδόν τραυματικό. Υπήρξαν μεγάλες γυναίκες πολιτικοί στη Γαλλία, δεν είχαν ανάγκη από την ποσόστωση για να εμφανιστούν. Και όσες αναδείχτηκαν με ποσόστωση εξαφανίστηκαν γρήγορα. Η θέση της ανιψιάς μου; Μα είναι βουλευτής. Ορίστε! Δεν της χρωστάω τίποτα, όπως και σε κανέναν εξάλλου. Δεν στέλνω κάποιον με ασανσέρ στα ψηλά. Θα αποφασίσω με γνώμονα το συμφέρον των Γάλλων ποια θα είναι η μελλοντική μου κυβέρνηση».

Τόνισε, επιπλέον, ότι υπάρχει διάσταση απόψεων με την Μαριόν, πετώντας τα βέλη της. «Δεν συμφωνούμε πάντα. Είναι νέα, είναι κάπως σκληρή, είναι αλήθεια, αλλά όλη η γαλλική νεολαία έγινε πιο σκληρή. Το γεγονός ότι είναι ανιψιά μου θα ήταν πρόβλημα να την βάλω στην κυβέρνηση. Αντίθετα, δεν ήταν πρόβλημα όταν ο Φρανσουά Ολάντ όρισε υπουργό την πρώην σύντροφό του, Σεγκολέν Ρουαγιάλ. Εκείνη είχε κάνει ήδη την δική της πολιτική καριέρα».

Μεταξύ άλλων, η νεαρή Μαριόν, παρά το όμορφο πρόσωπό της, τάσσεται 100% κατά της έκτρωσης, ζητά να καταργηθεί κάθε επιδότηση από τα ασφαλιστικά ταμεία στις εκτρώσεις, κατηγορεί την Εκκλησία ότι εγκατέλειψε αυτή τη μάχη, ενώ επιτίθεται και στις φεμινίστριες. Παράλληλα, μαλώνει δημόσια με τον Φλοριάν Φιλιππό, δεξί χέρι της θείας της, κατηγορώντας τον ότι το μόνο που κάνει είναι κακό στην εικόνα του Εθνικού Μετώπου.

Και το καλύτερο σας το αφήσαμε για το τέλος: η Μαριόν ζητά την επιστροφή του παππού της και ιδρυτή του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Ζαν Μαρί Λεπέν, στην πολιτική, τον οποίο η κόρη του, Μαρίν, είχε διαγράψει από το κόμμα, επιχειρώντας να κάνει το προφίλ της πιο μετριοπαθές.


 

Tags: