Η γυναίκα που...τρέμει η Μαρίν Λεπέν είναι η ίδια της η ανιψιά

Σε επικοινωνιακό πόλεμο έχουν επιδοθεί Μακρόν και Λεπέν, λίγες μόλις μέρες πριν την τελική εκλογική αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής.

Στους δρόμους του Παρισιού, όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, τα αίματα έχουν ανάψει. Διαδηλώσεις και κατά της Μαρίν Λεπέν και κατά του Εμανουέλ Μακρόν. Μαθητές λυκείου εκτοξεύουν μπουκάλια και γκαζάκια, ενώ οι αστυνομικοί δακρυγόνα.

Στο μεταξύ, οι υποψήφιοι για την γαλλική προεδρία έχουν κατέβει στην...πίστα, επιστρατεύοντας κάθε επικοινωνιακό όπλο.

Αν η Λεπέν χάσει στις 7 Μαΐου, στο κόμμα θα βγουν μαχαίρια, λένε οι σχολιαστές. Ο κίνδυνος, μάλιστα, έχει το αγγελικό πρόσωπο της 27χρονης ανιψιάς της, Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν.  

Κόρη της αδελφής της και κορίτσι-θαύμα της γαλλικής ακροδεξιάς, το 2012, η Μαριόν στα 22 της (φοιτήτρια νομικής ακόμα) έγινε η πιο νέα βουλευτής στην ιστορία της Γαλλίας. Παντρεμένη, συντηρητική και δημοφιλής, ετοιμάζει την επόμενη κίνησή της.

Η Μαριόν είναι πολύ πιο σκληρή και απόλυτη ιδεολογικά από τη θεία της, ειδικά σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, ενώ πιστεύει πολύ στο θέμα της «ταυτότητας». Επιπλέον, υποστηρίζει ακραία τις συμμαχίες με τη Δεξιά.

Κατηγορεί το «δεξί χέρι» της Μαρίν Λεπέν, Φλοριάν Φιλιππό, ότι «αριστεροποίησε» το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο, εντάσσοντας επιδοτήσεις, ελαφρύνσεις κι επιδόματα στο πρόγραμμά του.

Αναμένουμε, λοιπόν, να δούμε πώς θα κυλήσει ο β’ γύρος των γαλλικών εκλογών και ποια θα είναι η αντίδραση της νεαρής Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν. Οι σχολιαστές υποστηρίζουν ότι δεν αποκλείεται, μάλιστα, να τη δούμε να παίρνει στα χέρια της το Εθνικό Μέτωπο!

Tags: