Ερντογάν: «Επέστρεψα πάλι στη φωλιά μου, στον έρωτά μου…»

O Τούρκος Πρόεδρος έγινε ξανά μέλος του AKP- Πρώτη Ανάρτηση 02-05-2017 15:12

Μέλος ξανά του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ έγινε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έπειτα από 979 μέρες από την παραίτησή του από το κόμμα στις 27 Αυγούστου 2014 οπότε και ανέλαβε την προεδρία της χώρας. Ο Τούρκος Πρόεδρος υπέγραψε τη δήλωσε εγγραφής στο κόμμα και έγινε πάλι μέλος. 

«Επιστρέφω πάλι σήμερα στο κόμμα που ήμουν ιδρυτής, στη φωλιά μου, στην αγάπη μου, στον έρωτά μου», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος κατά την τελετή που διοργανώθηκε σήμερα για την επιστροφή του στο κόμμα ως απλό μέλος. Ανέφερε ότι αυτή η αποχώρηση ήταν απλώς μια επίσημη αποχώρηση και πως οι καρδιές τους ήταν πάντα μαζί. «Γνωρίζουμε ότι δεν είναι δυνατόν να κτίσουμε σύνορα και τοίχους στις καρδιές», πρόσθεσε λέγοντας ότι ο δρόμος θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι όποιος και να πει ό,τι θέλει, στην Τουρκία δεν υπάρχει πολίτης δεύτερης τάξης και πως και τα 80 εκατομμύρια είναι πολίτες πρώτης τάξης. Ανέφερε πως μετά την μετακόμισή του στο νέο προεδρικό μέγαρο Μπέστεπε εκδηλώθηκαν ανηθικότητες εναντίον του ιδίου και του κόμματός του με αφορμή το κτίριο. «Όποιος είπε δεν έρχομαι τελικά έμαθε τον δρόμο για το Μπέστεπε», είπε. 

Διαβάστε επίσης: Όταν έκλαψε ο Ερντογάν...

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι το Συριακό και το Ιρακινό άφησε την Τουρκία εκτεθειμένη στην  τρομοκρατία ενώ κατηγόρησε για προδοσία το πολιτικό κόμμα (εννοεί το φιλοκουρδικό HDP) που κάλεσε τους πολίτες να βγουν στους δρόμους, όπως είπε, με αποτέλεσμα να το πληρώσουν με τη ζωή τους. «Πάνω από 50 πολίτες μας δολοφονήθηκαν στους δρόμους άνανδρα. Ο λαός μας τους έκανε να πληρώσουν, θα τους κάνει να πληρώσουν», είπε. 

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δάκρυσε κατά την τελετή. «Με νέο ενθουσιασμό, νέα ελπίδα και νέα αρχή θα προτείνουμε τον πρόεδρό μας για υποψήφιο του κόμματος», ανέφερε. 

Το έκτακτο εκλογικό συνέδριο του ΑΚΡ, κατά το οποίο ο Τούρκος Πρόεδρος θα εκλεγεί και πάλι αρχηγός του κόμματος, θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαΐου.

 

Της Άννας Ανδρέου, ανταποκρίτριας του Star στην Τουρκία

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top