Τσαβούσογλου: Σύνοδος Τουρκίας -ΕΕ, μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Η ημερομηνία της συνόδου αυτής θα οριστεί μετά τις επαφές στο περιθώριο του ΝΑΤΟ

Τσαβούσογλου: Σύνοδος Τουρκίας -ΕΕ, μετά τη σύνοδο του ΝΑ

«Μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, θα πραγματοποιηθεί και σύνοδος Τουρκίας – ΕΕ» δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λέγοντας πως η ημερομηνία της συνόδου θα αποφασιστεί στο περιθώριο των επαφών του ΝΑΤΟ, όπου θα βρίσκονται οι ηγέτες της ΕΕ. Ο Τούρκος Υπουργός τόνισε ότι η ΕΕ πρέπει να μάθει πώς να συμπεριφέρεται στην Τουρκία, προσθέτοντας ότι οι Ευρωπαίοι κατάλαβαν το λάθος τους. 

Σε δηλώσεις του στο κανάλι Α Haber, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Μαΐου, θα παρευρεθούν και οι ηγέτες της ΕΕ. «Εδώ θα γίνουν συναντήσεις. Μετά, θα γίνει η μεγάλη σύνοδος, η Σύνοδος Τουρκίας - ΕΕ. Ο χρόνος που θα πραγματοποιηθεί, θα ξεκαθαρίσει μετά τις επαφές στο περιθώριο του ΝΑΤΟ. Δεν είναι ακόμα γνωστή» ανέφερε.

Σε ερώτηση εάν είναι σωστό να πραγματοποιηθεί τέτοια συνάντηση πριν από τις εκλογές στη Γερμανία, ο Τούρκος Υπουργός απάντησε ότι η σύνοδος αυτή δεν πρέπει να έχει σχέση με τις γερμανικές εκλογές. 

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επεσήμανε ακόμη πως, εάν οι Ευρωπαϊοι θέλουν να συνεχιστεί η διαδικασία, πρέπει η ΕΕ να μάθει πώς να συμπεριφέρεται στην Τουρκία. «Κατάλαβαν ότι έκαναν λάθος. Μάλιστα, κάποιοι Υπουργοί Εξωτερικών στην Μάλτα με ρώτησαν: το λάθος είναι δικό μας, τι να κάνουμε για να το διορθώσουμε;».

 

Από την ανταποκρίτρια του Star στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top