Νέα επίθεση στην Γερμανία εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν, μιλώντας στην τελετή για την επιστροφή του στο ΑΚΡ ως απλό μέλος, κατηγόρησε την χώρα της Μέρκελ ότι στηρίζει τους τρομοκράτες, ενώ απείλησε και την ΕΕ πως εάν δεν ανοίξει τα κεφάλαια των διαπραγματεύσεων, τότε δεν υπάρχει τίποτε άλλο να συζητήσουν. «Αν δεν τα ανοίξετε, πηγαίνετε στο καλό», ανέφερε.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «οι εξελίξεις στη Γερμανία είναι μία καταστροφή. Δίνουν κάθε είδους υποστήριξη στους τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένου και του ΡΚΚ, προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της Τουρκίας».

«Όταν δεν επιτρέπουν σε έναν υπουργό να πετάξει στην Ευρώπη, τότε πρέπει κι εγώ να απαντήσω. Και όσα κεφάλαια δεν έχετε ανοίξει μέχρι τώρα, δεν έχετε άλλη λύση, παρά να τα ανοίξετε. Αν δεν τα ανοίξετε, πηγαίνετε στο καλό. "Το πρώτο βήμα πρέπει να το κάνει η Τουρκία, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης πρέπει να αρθεί, περάστε εκείνες τις μεταρρυθμίσεις, περάστε τις άλλες…" Πήγαινε πρώτα στη Γαλλία και ζήτα να αρθεί κι εκεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τη μάχη με την τρομοκρατία με τι όπλο θα την πολεμήσουμε; Έγινε προσπάθεια πραξικοπήματος εναντίον μας, έχουμε 249 νεκρούς και δεν μπορούμε να κηρύξουμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης; Δεν θα πάρουμε την άδεια των κυρίων… ! Μπορεί ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο; Κανονίστε πρώτα τα κεφάλαια, κρατήστε το λόγο σας… Αλλιώς δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουμε μαζί σας», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος. 

Της ανταποκρίτριας του Star στην Τουρκία, Άννας Ανδρέου

 

Tags: