Άρχισαν οι κόντρες πριν από τη συνάντηση Ερντογάν – Τραμπ! Βολές από την Άγκυρα για την αρμενική γενοκτονία

Τι μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Star στην Κωνσταντινούπολη

«Πρέπει να ληφθεί υπόψη ο πόνος όλων των πλευρών», δηλώνει το τουρκικό ΥΠΕΞ επικρίνοντας την αναφορά του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε «μεγάλη καταστροφή» για την αρμενική γενοκτονία. 

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι οι λάθος πληροφόρηση και ορισμοί πηγάζουν από την παραπληροφόρηση που μεθόδευσαν εδώ και χρόνια οι ακραίοι κύκλοι των Αρμενίων μέσω της μεθόδου της προπαγάνδας.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ ανέφερε ότι και ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έστειλε χθες μήνυμα για την τελετή που οργανώθηκε στο αρμενικό πατριαρχείο για την επέτειο της 24ης Απριλίου που οι Οθωμανοί Αρμένιοι έχασαν τη ζωή τους κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Φήμες για παραίτηση Γιλντιρίμ από προεδρία ΑΚΡ

Την ίδια ώρα τα τουρκικά ΜΜΕ αναπαράγουν φήμες ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ έχει σκοπό να υποβάλει την παραίτησή του από την προεδρία του ΑΚΡ, ώστε να ανακοινωθεί εκλογικό συνέδριο του κόμματος που για τις 20 – 21 Μαΐου, ώστε να εκλεγεί αρχηγός ο Ταγίπ Ερντογάν.

Το εκλογικό συνέδριο είναι προγραμματισμένο για τις 12 Σεπτεμβρίου του 2018 ωστόσο σύμφωνα με το νέο σενάριο ενδέχεται να υπάρξει επίσπευσή του. 

Αεροπορική επιχείρηση της Τουρκίας στο Σιντζάρ για πρώτη φορά

Αεροπορική επιχείρηση για πρώτη φορά εναντίον του ΡΚΚ στο Σιντζάρ του Ιράκ διεξήγαγε η τουρκική αεροπορία.

Tο Σιντζάρ είναι ζωτικής σημασίας για την Τουρκία, όπως σχολιάζουν οι Τούρκοι πολιτικοί αναλυτές, αποκαλώντας το μάλιστα δεύτερο Καντίλ.


Jetler PKK'nın 'İkinci Kandil'ini Böyle Vurdu από haberler

Το Σιντζάρ είναι πιο  κοντά στην Τουρκία από ότι το Καντίλ και όταν το Ισλαμικό Κράτος εγκατέλειψε την περιοχή εγκαταστάθηκε εκεί το ΡΚΚ. Την αποχώρηση του ΡΚΚ από το Σιντζάρ ζητάει και ο ηγέτης του Βορείου Ιράκ Μεσούντ Μπαρζανί ο οποίος μάλιστα απείλησε και με επέμβαση. 

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ειχε δηλώσει: «Προσπαθούν να κάνουν το Σιντζάρ δεύτερο Καντίλ. Αν χρειαστεί θα παρέμβουμε».  

Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top