Στην κόψη του ξυραφιού οι σχέσεις ΗΠΑ και Β. Κορέας μετά τις πυρηνικές απειλές του Κιμ Γιονγκ Ουν

Στο κόκκινο η ένταση-ΔΕΙΤΕ το video

Ψυχροπολεμικές απειλές με πυρηνικά όπλα  εκτοξεύουν εκατέρωθεν Ηνωμένες Πολιτείες και Βόρεια Κορέα ανεβάζοντας επικίνδυνα το θερμόμετρο στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας και του Ειρηνικού.

ΣΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ» Η ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΟΣΟΝΗΣΟ

Ούτε στην πασχαλινή γιορτή για τα παιδιά στον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ δεν ξέχασε να προειδοποιήσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν να σταματήσει τις προκλήσεις με τις πυρηνικές δοκιμές που, κατά την Ουάσιγκτον αλλά και τους συμμάχους της στην περιοχή, απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα. Την πάσα του την έδωσε δημοσιογράφος που κάλυπτε την εορταστική εκδήλωση στον Λευκό Οίκο.

«Να κάτσει φρόνιμα...» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στην Βόρεια Κορέα.

Ο Κιμ Γιόνγκ Ουν απάντησε στο ίδιο ύφος μέσω του πρεσβευτού της χώρας στα Ηνωμένα Εθνη.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δημιουργήσει επικίνδυνη κατάσταση από την οποία μπορεί να ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος οποιαδήποτε στιγμή στη χερσόνησο... Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας είναι έτοιμη να αντιδράσει σε κάθε μορφή πολέμου που σχεδιάζουν οι Αμερικανοί...»

Ήδη στην Κορεατική Χερσόνησο καταπλέει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Καρλ Βίσον. Στις 25 Απριλίου αναμένεται να εισέλθει στη θάλασσα της Ιαπωνίας. Πληροφορίες από την Σεούλ αναφέρουν ότι άλλα δυο αεροπλανοφόρα, το Νίμιτς και το Ρόναλντ Ρέηγκαν, διατάχθηκαν να κατευθυνθούν στην ίδια περιοχή.

Η συνολική δύναμη πυρός των τριών πυρηνοκίνητων αμερικανικών αεροπλανοφόρων είναι τεράστια ΚΑΙ δεν ΑΠΟΚΛΕΊΕΤΑΙ ΝΑ πάρουν μέρος σε κοινά ναυτικά γυμνάσια με τη Νότια Κορέα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αναθέσει στον αντιπρόεδρό του Μάικ Πενς τις επαφές με τους ηγέτες των συμμάχων των Ηνωμένων Πολιτειών εκεί. Ετσι μετά τη Νότια Κορέα, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος μετέβη και στο Τόκιο όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας.

«Η εποχή της στρατηγικής υπομονής τελείωσε.Αν και όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι,ο Πρόεδρος Τραμπ είναι αποφασισμένος να εργαστεί στενά με την Ιαπωνία,τη Νότια Κορεα,με όλους τους συμμάχους μας στην περιοχή,και με την Κίνα για να επιτύχουμε μια ειρήνική λύση...»

Το σαββατοκύριακο που πέρασε η Βόρεια Κορέα προσπάθησε να κάνει μια επίδειξη ισχύος η οποία ξεκίνησε με μια εντυπωσιακή στρατιωτική παρέλαση.

Λίγες ώρες μετά την στρατιωτική επίδειξη η Πιονγιάνγκ προχώρησε και στην εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου, ο οποίος όμως εξερράγη στον αέρα. Δεν αποκλείεται να του επιτέθηκαν αμερικανικά υποβρύχια.

Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη αποτυχημένη πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top