Ο Ιησούς ενώνει Χριστιανούς και Καθολικούς την Μεγάλη Εβδομάδα

Αναβιώνουν τα πάθη της Μεγάλης Εβδομάδας σε όλο τον κόσμο

Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο αναβιώνουν με τον δικό τους τρόπο τα πάθη της Μεγάλης Εβδομάδας. Στην Ιερουσαλήμ ο χριστιανισμός τιμά το Θείο Πάθος.

Ο χριστιανισμός τιμά το Θείο Πάθος στην Ιερουσαλήμ

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τελέσθηκε η ακολουθία του Νιπτήρος στον ναό του Παναγίου Τάφου. Όπως ο Ιησούς Χριστός έπλυνε τα πόδια των μαθητών Του, έτσι και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος  έπλυνε τα πόδια των υπολοίπων ιερέων, δείχνοντας πως ακόμη και ο πρώτος στην Εκκλησία του οφείλει να παραμένει «πάντων διάκονος».

Ολόκληρη η χριστιανοσύνη αδημονεί πάντα για την τελετή της αφής του Αγίου φωτός στον ιερό ναό της Αναστάσεως. Για πρώτη φορά θα γίνει στον αναστηλωμένο Πανάγιο Τάφο, αφού χάρη στις προσπάθειες της Τόνιας Μοροπούλου και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το μεταλλικό πλαίσιο  έχει αφαιρεθεί .

Ώρες κατάνυξης για το Θείο Πάθος και στους καθολικούς.

Ώρες κατάνυξης και στο Βατικανό. Ο Ποντίφικας παρέθεσε περικοπές του Ευαγγελίου και παραδείγματα από τη ζωή του Ιησού.

«Πομπές μετάνοιας» στην Ισπανία

Τα τύμπανα χτυπούσαν σε πένθιμο ρυθμό στη Σεβίλλη. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε έναν τεράστιο υπαίθριο χώρο λατρείας. Kαθολικοί από θρησκευτικές αδελφότητες στην Ισπανία πραγματοποίησαν «πομπές μετάνοιας». Φόρεσαν στολές διαφορετικού χρώματος για να ξεχωρίζουν. Οι συμμετέχοντες της Πομπής ονομάζονται «Penitentes» δηλαδή, ο Μετανοών. 

Τελετές αυτομαστίγωσης στις Φιλιππίνες

Οι πιστοί στις Φιλιππίνες, συμμετείχαν  σε τελετές αυτομαστίγωσης για να εξιλεωθούν για τις αμαρτίες τους. Με την πλάτη γυμνή και το πρόσωπο καλυμμένο με κουκούλα περπατούσαν ξυπόλητοι στους δρόμους και αυτομαστιγώνονταν . Η λιτανεία γίνεται κάθε χρόνο την Μεγάλη Πέμπτη και ολοκληρώνεται την Μεγάλη Παρασκευή, όταν δεκάδες πιστοί σταυρώνονται αναπαριστώντας τον μαρτυρικό θάνατο του Ιησού 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top