ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ο δράστης της επίθεσης ο άνδρας που συνελήφθη στην Στοκχόλμη

Τι διευκρινίζει η σουηδική αστυνομία

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ο δράστης της επίθεσης ο άνδρας που συνελήφθη στην Στοκχόλμη

Ο οδηγός του φορτηγού που παρέσυρε πεζούς σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 15 στο κέντρο της Στοκχόλμης δεν έχει συλληφθεί και αναζητείται, διευκρινίζει η αστυνομία της  Σουηδίας.

Ο άνδρας που συνελήφθη χθες νωρίς χθες το βράδυ σε προάστιο στα βόρεια της Στοκχόλμης, δεν είναι ο οδηγός του οχήματος, όπως  επισημαίνει η σουηδική αστυνομία. Ο άνδρας αυτός, που έχει ταυτοποιηθεί, έμοιαζε στην περιγραφή του προσώπου που αναζητούσε η αστυνομία.

"Ζητήσαμε από το κοινό πληροφορίες και δώσαμε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία ενός προσώπου που μας ενδιέφερε. Το πρόσωπο που συνελήφθη μοιάζει στην περιγραφή, κάτι που σημαίνει ότι ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα για αυτόν", δήλωσε  ο αστυνομικός διευθυντής Γιαν Έβενσον σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Οι αρχές έχουν επίσης ενισχύσει τους ελέγχους στα σύνορα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν, τονίζοντας ότι η χώρα είναι ενωμένη και ότι το μίσος δεν πρόκειται ποτέ να υπονομεύσει τις αξίες της.

"Αυτού του είδους οι ενέργειες δεν θα πετύχουν ποτέ. Ξέρουμε ότι οι εχθροί μας είναι αυτοί οι στυγεροί δολοφόνοι, δεν είμαστε εχθροί μεταξύ μας. Το μήνυμά μας θα είναι πάντα ξεκάθαρο: δεν θα μας υποτάξετε, δεν θα ελέγξετε τις ζωές μας, δεν θα νικήσετε ποτέ", δήλωσε.

Διαβάστε ακόμη: 

 
 

 

 


 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top