ΤΑΦΟΣ έγινε η «Ερμού» της Στοχκόλμης μετά το χτύπημα! Πτώματα στο δρόμο και ΦΡΙΚΗ – ΦΩΤΟ ΣΟΚ

Τρομοκράτες βλέπει πίσω από την επίθεση ο πρωθυπουργός της χώρας - Μήνυμα αλληλεγγύης από την Γερμανία- Πρώτη ανάρτηση 07-04-2017 18:14

ΤΑΦΟΣ έγινε η «Ερμού» της Στοχκόλμης μετά το χτύπημα! Πτώματα στο δρόμο και ΦΡΙΚΗ – ΦΩΤΟ ΣΟΚ

Μαύρη μέρα ξημέρωσε για την Στοκχόλμη. Η πρωτεύουσα της Σουηδίας έγινε στόχος και γέμισε με αίμα, όταν ένα τρελό φορτηγό έπεσε πάνω σε βιτρίνα καταστήματος που βρίσκεται ίσως στον πιο πολυσύχναστο δρόμο της πόλης -όπως η Ερμού στην Αθήνα-, σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους.

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί.

Ο χρόνος στην πόλη πάγωσε. Ασθενοφόρα, περιπολικά, και πυροσβεστικά έσπευσαν αμέσως στο σημείο, σειρήνες ακούγονται σε όλη την πόλη, ενώ πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο σημείο, αγωνιώντας για την τύχη των ανθρώπων που βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκεί …

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Στέφαν Λόφβεν σχολίασε ότι όλα υποδεικνύουν πως πρόκειται για «τρομοκρατική επίθεση».

Οι εικόνες που μεταδίδουν οι σουηδικοί τηλεοπτικοί σταθμοί δείχνουν ένα φορτηγό που έχει μπει μέσα στο πλαϊνό μέρος του πολυκαταστήματος Ahlens. Ανθρώπινες σοροί βρίσκονται πιο δίπλα καλυμμένες με κουβέρτες.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν να κινούνται στο κέντρο της πόλης. Παράλληλα, σημείωσε ότι κανένας δεν έχει συλληφθεί σε σύνδεση με το συμβάν.

Η επίθεση δημιούργησε προβλήματα στις μετακινήσεις με το μετρό, αφού έγινε πάνω από τον σταθμό T-Centralen, από τον οποίο περνούν όλες οι γραμμές της Στοκχόλμης.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο TT, η σουηδική αστυνομία διέταξε την εκκένωση του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού της πρωτεύουσας.

Τα κυβερνητικά γραφεία στη Στοκχόλμη έχουν κλείσει, σύμφωνα με δηλώσεις πηγών στο πρακτορείο Reuters.

Γερμανία: Είμαστε ενωμένοι κατά της τρομοκρατίας

Ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ τόνισε ότι η Γερμανία βρίσκεται στο πλευρό της Σουηδίας στον αγώνα «εναντίον της τρομοκρατίας».

«Είμαστε ενωμένοι εναντίον της τρομοκρατίας», έγραψε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο Στέφεν Ζάιμπερτ, προσθέτοντας ότι «οι σκέψεις μας βρίσκονται στους ανθρώπους στη Στοκχόλμη, στους τραυματίες, στους οικείους (των θυμάτων), στα μέλη των σωστικών συνεργείων, στους αστυνομικούς».

ΦΩΤΟ aftonbladet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30χρονος εξαφανίστηκε στο άλσος 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top