Στα χέρια των αρχών ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στη Στοκχόλμη;

Τα σουηδικά μέσα μεταδίδουν ότι οι αρχές της Σουηδίας έχουν συλλάβει έναν άνδρα κι ανακρίνουν άλλους δύο- Πρώτη Ανάρτηση 07-04-2017 23:33

Στα χέρια των αρχών ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στη

Λίγες ώρες μετά την ξέφρενη πορεία του «τρελού φορτηγού» στη Στοκχόλμη, που σκότωσε τουλάχιστον 4 ανθρώπους και τραυμάτισε πάνω από 15, όπως ανακοίνωσαν οι σουηδικές αρχές, δημοσίευμα της σουηδικής εφημερίδας Aftonbladet, που επικαλείται το Fox News, θέλει την αστυνομία της σκανδιναβικής χώρας να έχει συλλάβει έναν άνδρα στο νότιο τμήμα της πόλης, που φέρεται να είναι ο δράστης.

Ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, Γιαν Έβενσον, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι οι αρχές έχουν στην κατοχή τους φωτογραφία του δράστη, στην οποία φοράει ένα πράσινο τζάκετ και στέκεται στην κορυφή μιας σκάλας. Τόνισε, μάλιστα, ότι ο δράστης είναι κάποιος «για τον οποίο τρέφουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον». Τα σουηδικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι πρόκειται για έναν άνδρα 39 ετών, που εκφράζει με κάθε ευκαιρία την αγάπη του για τον ISIS. Η αστυνομία, όμως, δεν επιβεβαιώνει ακόμα τίποτα ούτε δίνει περαιτέρω πληροφορίες για τη σύλληψη!

Το Sky News δημοσίευσε ότι δυο άνδρες ήδη βρίσκονται υπό ανάκριση, ως ύποπτοι για την επίθεση. «Επιβεβαιώνουμε ότι ανακρίνουμε δυο ανθρώπους, χωρίς αυτό απαραίτητα να σημαίνει ότι είναι οι δράστες» ανακοίνωσε η σουηδική αστυνομία. Δεν επιβεβαιώνει, όμως, ότι έπεσαν πυροβολισμοί σε άλλα σημεία της πόλης, όπως μετέδωσαν ορισμένα πρακτορεία.

Αν και δεν έχει γίνει, προς το παρόν, ανάληψη ευθύνης, η επίθεση παρουσιάζει κοινά στοιχεία με επιθέσεις ισλαμιστών του παρελθόντος. Η σουηδική αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος.

Πιστεύεται ότι ο δράστης έκλεψε το φορτηγό, όταν ο οδηγός του σταμάτησε για να παραδώσει μια παραγγελία σε ένα εστιατόριο στην περιοχή, ακριβώς πριν την επίθεση. Τότε, ένας μασκοφόρος, όπως δήλωσε ο οδηγός, σύμφωνα με την Aftonbladet, πήδηξε στο φορτηγό και, γκαζώνοντας, απομακρύνθηκε. «Δεν είδα πολλά» δηλώνει σοκαρισμένος ένας αυτόπτης μάρτυρας. «Ήταν σκοτεινά μέσα στο φορτηγό, νομίζω, όμως, ότι είδα μόνο έναν άνθρωπο».

Διαβάστε επίσης:

Είναι ΑΥΤΟΣ ο μακελάρης της Στοκχόλμης; Οι αρχές κινούν ΓΗ και ΟΥΡΑΝΟ για να τον βρουν

ΓΡΑΦΗΜΑ: Πως το τρελό φορτηγό σκόρπισε τον θάνατο στην Στοκχόλμη

Η ανακοίνωση της βασιλικής οικογένειας της Σουηδίας για την ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ στη Στοκχόλμη

ΤΑΦΟΣ έγινε η «Ερμού» της Στοχκόλμης μετά το χτύπημα! Πτώματα στο δρόμο και ΦΡΙΚΗ – ΦΩΤΟ ΣΟΚ

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΦΡΙΚΗΣ από το μακελειό στη Στοκχόλμη

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top