Φοβερό! Έμβρυο αναπτυσσόταν μέσα σε αγοράκι 10 μηνών

Πρόκειται για τη σπάνια περίπτωση απορρόφησης εμβρύου

Φοβερό! Έμβρυο αναπτυσσόταν μέσα σε αγοράκι 10 μηνών

Οι γονείς ενός μικρού αγοριού στην Ινδονησία τρομαγμένοι διαπίστωσαν ότι η κοιλιά του παιδιού τους όλο και πρηζόταν. Νομίζοντας ότι έχει όγκο, το πήγαν στο νοσοκομείο, όπου ανακαλύφθηκε το πραγματικό πρόβλημα…

Μέσα στο αγοράκι βρισκόταν κι αναπτυσσόταν ένα παρασιτικό έμβρυο, βάρους 400 γραμμαρίων! Οι γιατροί λένε ότι πρόκειται για τη σπάνια περίπτωση εμβρύου μέσα σε έμβρυο, που προκαλείται μία φορά ανά 500.000 γεννήσεις, όταν δίδυμα προέρχονται από το ίδιο ωάριο και μοιράζονται κοινό πλακούντα κι ένα από τα δυο έμβρυα δεν αναπτύσσεται ξεχωριστά, αλλά απορροφάται από το άλλο. 

Η πρώτη περίπτωση που αναφέρθηκε τέτοιο περιστατικό ήταν το 1800 κι, έκτοτε, έχουν αναφερθεί λιγότερες από 200 περιπτώσεις παγκοσμίως.

Παρασιτικά έμβρυα έχουν βρεθεί σε διάφορα σημεία του ανθρώπινου σώματος, όπως η κοιλιά, το στήθος και το κεφάλι.

Στο παρασιτικό έμβρυο συνήθως αναπτύσσονται οι σπονδυλική στήλη, τα άκρα και μερικά όργανα, όχι όμως ο εγκέφαλος και το κρανίο. Το έμβρυο αυτό τρέφεται από το αίμα του οργανισμού στον οποίο έχει εγκλωβιστεί.

Η ανακάλυψη και η αφαίρεση του παρασιτικού εμβρύου γίνεται, συνήθως, έγκαιρα, σε πολύ μικρή ηλικία. Κάποιες φορές, όμως, η ανακάλυψη συμβαίνει καθυστερημένα, όπως στην περίπτωση ενός Ιταλού που, στα 47 του, ανακάλυψε ένα έμβρυο στην κοιλιά του.

Οι επιστήμονες δεν μπορούν ακόμα να εντοπίσουν την αιτία του συγκεκριμένου φαινομένου, φοβούνται, όμως, ότι η επέκταση της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερες τέτοιες περιπτώσεις στο μέλλον.

Μετά την επέμβαση, σύμφωνα με το New Scientist, το αγοράκι είναι καλά στην υγεία του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top