ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Εξόριστος του Ερντογάν: Να προσέχετε τις κινήσεις των Τούρκων

Ο δημοσιογράφος που έκανε αποκαλύψεις για περίεργη κινητικότητα Τούρκων μυστικών πρακτόρων στην Ελλάδα, μίλησε στο Star

Το Star αναζήτησε τον τούρκο δημοσιογράφο που καταγγέλλει μέσω twitter ότι ο Ερντογάν «φυτεύει» τούρκους πράκτορες στην Ελλάδα, με στόχο τις προβοκάτσιες.

Ο Αμπντουλάχ Μποζγκούρτ, μίλησε αποκλειστικά στη Μαρία Τσιλινίκου και είπε «πρέπει να προσέχετε και να συνεχίσετε να παρακολουθείτε τις κινήσεις τους».

Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις που έκανε μέσω διαδικτύου, πως οι Τούρκοι έχουν αυξήσει τις επιχειρήσεις και τον αριθμό των πρακτόρων στη χώρα μας, ο δημοσιογράφος τόνισε «δύο διαφορετικές πηγές μου το  είπαν, υπάρχει έντονη δραστηριότητα βάσει σχεδίου».

«Είναι μία αρκετά  κλασική επιχείρηση. Kάθε μυστική υπηρεσία το κάνει. Δεν το κάνουν μόνο οι μυστικές τουρκικές υπηρεσίες, το κάνουν ακόμη και οι ιρανικές υπηρεσίες. Αναμειγνύονται ανάμεσα στους πρόσφυγες», πρόσθεσε ο ίδιος.

Όπως μεταδώσαμε και νωρίτερα στο star.gr, ο Μποζγκούρτ ήταν διευθυντής της εφημερίδας Zaman, η οποία κατελήφθη από αστυνομικές δυνάμεις μετά το πραξικόπημα. Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται εξόριστος στη Σουηδία. Αν και φοβάται για την ζωή του, πιστεύει πώς η ελευθερία του τύπου δεν μπορεί να φιμωθεί .

«Ελπίζω σύντομα να γυρίσω πίσω στην Τουρκία. Τώρα είναι αδύνατο γιατί το πιο πιθανό είναι να φυλακιστώ και να σωπάσω αν επιστρέψω στην Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά .

Στο ερώτημα «ποιο πιστεύετε πώς θα ναι το αποτέλεσμα του περιβόητου δημοψηφίσματος στις 16 Απριλίου;», ο δημοσιογράφος υποστήριξε πως «δεν θα κάνει μεγάλη διαφορά είτε βγει το ναι ή το όχι. Κάνει ήδη χρήση όλων αυτών των εξουσιών  (σσ ο Ερντογάν). Πρέπει να παραμείνει στην εξουσία με κάθε κόστος και αυτό τον κάνει πολύ επικίνδυνο».

Ο Ταγίπ Ερντογάν, λέει ο δημοσιογράφος, πώς χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως πιόνι για να κερδίσει περισσότερες ψήφους στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου .Δεν αποκλείεται μάλιστα να έχουμε νέα ελληνοτουρκικά επεισόδια.

«Μπορεί να γίνει (σσ επεισόδιο) όχι μόνο στη ξηρά, αλλά και στο Αιγαίο φυσικά γιατί μπορούμε να το συνδέσουμε αυτό με το 2003 – 2004, όπου εθνικιστές μέσα στο στρατό σχεδίασαν την επιχείρηση “βαριοπούλα” προσπαθώντας να καταρρίψουν ένα τουρκικό F16 είτε με πυρά από τον αέρα ή από τις τουρκικές φρεγάτες και να ρίξουν την ευθύνη στην ελληνική πλευρά. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν δουλεύουν για τον Ερντογάν», είπε χαρακτηριστικά

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top