ΒΡΥΧΑΤΑΙ ο Ερντογάν: Ο ναζισμός είναι ζωντανός στη Δύση-Η Ολλανδία συμπεριφέρθηκε σαν μπανανία

Ο πόλεμος... της τουλίπας συνεχίζεται

Η Ολλανδία πρέπει να πληρώσει που δεν άφησε τον υπουργό εξωτερικών Τσαβούσογλου και την υπουργό οικογένειας της Τουρκίας να μιλήσουν στο Ρότερνταμ, που αμόλησε τα σκυλιά κατά των Τούρκων διαδηλωτών... που δεν αφήνει τον Ερντογάν να εξασφαλίσει το "ναι" των Τούρκων μεταναστών στο δημοψήφισμα που θα τον μετατρέψει σε παντοδύναμο σουλτάνο. 

«Η Ολλανδία πρέπει να ζητήσει συγνώμη» λέει ο Ερντογάν. «Η απαίτησή του είναι απίθανη και παρανοϊκή», απαντά ο Ολλανδός πρωθυπουργός.

Στο πλευρό της Χάγης, Βρυξέλλες και Βερολίνο καταδίκασαν τις δηλώσεις της Άγκυρας περί ναζιστικής και φασιστικής Ολλανδίας.

«Είναι εντελώς απαράδεκτο και γι' αυτό η Ολλανδία έχει την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη μου», είπε η Μέρκελ.

«Η Ολλανδία, η περίφημη πρωτεύουσα της δημοκρατίας - κι αυτό το βάζω σε εισαγωγικά γιατί στην πραγματικότητα είναι η πρωτεύουσα του φασισμού», τόνισε από τη μεριά του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Να τηρήσει ισορροπίες προσπαθεί το Παρίσι, που σε αντίθεση με Γερμανούς και Ολλανδούς, επέτρεψε πολιτική συγκέντρωση του Τσαβούσογλου στην πόλη Μετς. Ο Ολάντ δέχτηκε τα πυρά του Φιγιόν.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε την τουρκική κυβέρνηση να αποκαλεί "ναζί" τη Γερμανία και την Ολλανδία χωρίς να αντιδρούμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο διπλωματικός πόλεμος με την Τουρκία εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες όπως η Αυστρία, η Δανία, η Ελβετία.

Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών Σόιμπλε δήλωσε πως θα είναι εξαιρετικά δύσκολη η συνέχιση συνεργασίας με την Τουρκία στο θέμα της οικονομικής βοήθειας και ζήτησε από την Άγκυρα να επιστρέψει στη λογική.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top