ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ στην Τουρκία κατά της Ολλανδίας

ΔΕΙΤΕ το ρεπορτάζ του STAR

Διαδηλωτής ανέβηκε στην ταράτσα του ολλανδικού Προξενείου στην Κωνσταντινούπολη και αφού κατέβασε την σημαία της χώρας ανέβασε αυτήν της Τουρκίας.

Άλλοι Tούρκοι έξω από το προξενείο φώναζαν συνθήματα όπως "Καταραμένη Ολλανδία" και "Ρατσιστική Ολλανδία". Aργότερα πάντως η ολλανδική σημαία, υψώθηκε και πάλι στον ιστό της. Είχε προηγηθεί έντονη διαμαρτυρία της ολλανδικής κυβέρνησης στις τουρκικές αρχές.

Στην Άγκυρα, διαδηλωτές πέταξαν αυγά στο κτίριο της  Ολλανδικής Πρεσβείας.

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από τον Πρέσβη της Ολλανδίας να μην γυρίσει στην Τουρκία για κάποιο διάστημα. Οι αντιπρόσωποι της Ολλανδίας στην Τουρκία τέθηκαν υπό περιορισμό.

Οι τουρκικές αρχές έχουν λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας γύρω από τα δυο κτίρια, όπως επίσης και γύρω από τις κατοικίες των κορυφαίων Ολλανδών διπλωματών στη χώρα.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έφτασε στην Γαλλία όπου μίλησε σε  συγκέντρωση στην πόλη Μετς και επιτέθηκε με σκληρές εκφράσεις την Ολλανδία.

Αντίθετα με την Γαλλία μετά τις αντιδράσεις των αρχών της Ζυρίχης, ο Τσαβούσογλου ανέβαλλε την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψή του στην Ελβετία.

Η Ολλανδία δεν είναι όμως η μόνη χώρα που αντιδρά στην Άγκυρα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε μερικό πάγωμα της χρηματοδότησης της Τουρκίας, αφού κινείται σε αντίθετη τροχιά από της Ευρώπης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top