ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΧΗ – Βόρεια Κορέα και Μαλαισία στα μαχαίρια μετά τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ

Όλα ξεκίνησαν μετά τη δολοφονία του ετεροθαλούς αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν

Βόρεια Κορέα Μαλαισία

Ο Βορειοκορεάτης πρέσβης απελάθηκε από τη Μαλαισία μετά τα όσα συνέβησαν με τη δολοφονία του ετεροθαλούς αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ έγινε πραγματικό πανδαιμόνιο από τους δημοσιογράφους που βρέθηκαν εκεί για να καλύψουν την αναχώρησή του. Δεκάδες ήταν αυτοί που τον περικύκλωσαν προσπαθώντας να πάρουν μία φωτογραφία, μία δήλωση.

Την ίδια ώρα, λίγο μετά τις νέες δοκιμές εκτόξευσης πυραύλων που έκανε χθες Κυριακή, με αποτέλεσμα την ανησυχία στις γειτονικές χώρες, η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε με τη σειρά της την απέλαση του πρεσβευτή της Μαλαισίας από την πρωτεύουσα Πιόνγκ Γιάνγκ, ζητώντας του να εγκαταλείψει το έδαφός της εντός 48 ωρών.

Η κόντρα μεταξύ των δύο χωρών ξεκίνησε όταν ο αποξενωμένος, ετεροθαλής αδελφός του Κιμ Γιονγκ Ουν, του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, δολοφονήθηκε στη Μαλαισία στα μέσα Φεβρουαρίου 2017. Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, 46 ετών, ήταν ο μεγαλύτερος γιος του Κιμ Γιονγκ Ιλ. Περνούσε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του εκτός της χώρας του και είχε εκφραστεί δημοσίως κατά της διακυβέρνησης του πατέρα του και του αδελφού του.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top