ΗΠΑ: Βγήκαν στους δρόμους και φώναξαν υπέρ του Τραμπ!

Έρευνα σε βάρος του Ομπάμα για τηλεφωνικές υποκλοπές διέταξε ο νέος πλανητάρχης

Διαδηλώσεις υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ έγιναν το Σάββατο σε πολλές πόλεις της Αμερικής. Αν και οι περισσότερες ήταν ειρηνικές, στο Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνιας, προπύργιο του Δημοκρατικού Κόμματος δεν έλειψαν τα επεισόδια, τα δακρυγόνα και οι συλλήψεις.

Η αστυνομία είχε διακριτική παρουσία μέχρι να αρχίσει το ξύλο. Μετά παρενέβη με δακρυγόνα. Πολλοί δεν ήταν κατάλληλα εξοπλισμένοι για να τα αντιμετωπίσουν, και υπήρξαν τραυματισμοί.

Η συνέχεια ήταν να γίνουν συλλήψεις, αλλά και κυνηγητό της αστυνομίας στους δρόμους της πόλης.

Οι συγκεντρωμένοι έξω από τον Λευκό Οίκο τραγούδησαν το God Bless America.

Πολλοί ήταν εκείνοι που συνόδευσαν με ζητωκραυγές την αυτοκινητοπομπή του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος επέστρεφε στην Ουάσικγτον από το εξοχικό του στη Φλόριντα. Κι αυτός βγήκε από το αυτοκίνητο να τους χαιρετήσει.

Στη Νέα Υόρκη έξω από το Trump Tower είχαν συγκεντρωθεί υποστηρικτές με συνθήματα πανό και σημαίες, αλλά και αντίπαλοι του κρατώντας διάφορα ευφάνταστα παιχνίδια.

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδώσαμε το Σάββατο στο star.gr, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξαπέλυσε επίθεση κατά του προκατόχου του, Μπαράκ Ομπάμα, τον οποίο κατηγόρησε ότι τον παρακολουθούσε με κοριούς! Ο Τραμπ  ζήτησε από το Κογκρέσο να ερευνήσει τους ισχυρισμούς του πως ο Ομπάμα είχε διατάξει να παρακολουθούνται τα τηλέφωνα του Αμερικανού μεγιστάνα, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Μπαράκ Ομπάμα, σχολίασε μόνο πως: «Ο κ. Ομπάμα ποτέ δεν διέταξε την παρακολούθηση κάποιου Αμερικανού πολίτη».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top