ΧΑΟΣ στην Τουρκία! Ο Ερντογάν στήνει παράλληλο στρατό κι ο Γιλντιρίμ υποστηρίζει τους Γκρίζους Λύκους

Σε εμφύλιο οδηγείται η Τουρκία, μετά το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου;

Η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Cumhuriyet αποκαλύπτει, με πρωτοσέλιδό της, ότι ο Ερντογάν, από την ημέρα κιόλας της απόπειρας πραξικοπήματος, ξεκίνησε ένα μυστικό σχέδιο για τη δημιουργία ενός παράλληλου στρατού, εξοπλισμένου με τις τελευταίες τεχνολογίες κι έτοιμου να βγει «στον δρόμο» ανά πάσα στιγμή, προκειμένου «να αποφευχθεί νέο πραξικόπημα».

Το δημοσίευμα θέλει τον μπατζανάκη του Ερντογάν, Οσχάν Ουζούνερ, να είναι επικεφαλής του εγχειρήματος, έχοντας οργανώσει χιλιάδες ανθρώπους, μέσω -άκουσον άκουσον!- της υπηρεσίας μηνυμάτων what's up, πανέτοιμους να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε νέα απόπειρα πραξικοπήματος.

Η Cumhuriyet συνεχίζει, στο δημοσίευμά της, υποστηρίζοντας ότι ο μυστικός αυτός στρατός του Τούρκου προέδρου είναι εξοπλισμένος με όπλα, ασυρμάτους και drones, ώστε να είναι εφικτή η επικοινωνία στο εσωτερικό του, ακόμα κι αν οι επικοινωνίες στη χώρα έχουν κοπεί.

Η Μπαρίς Γιαρκαντάς, βουλευτής του αντιπολιτευτικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, μίλησε για εγκληματική οργάνωση και κάλεσε τις δικαστικές αρχές να ξεκινήσουν έρευνα άμεσα.

Από την άλλη, ο υπεύθυνος του Κόμματος Δικαιοσύνης κι Ανάπτυξης του Ερντογάν στη Μαγνησία απείλησε ότι η Τουρκία θα οδηγηθεί σε εμφύλιο, αν στο δημοψήφισμα του Απριλίου επικρατήσει το "όχι" και δεν γίνει αυτό που ο Ερντογάν επιθυμεί.

Κερασάκι στην τούρτα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, που, σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, σχημάτισε με το χέρι του το σήμα των Γκρίζων Λύκων.

Θυμίζουμε ότι, προκειμένου να περάσει από τη Βουλή η πρόταση της κυβέρνησης για το δημοψήφισμα που έρχεται, ο Ερντογάν είχε προσεγγίσει το ακροδεξιό κόμμα Εθνικής Δράσης του Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

 «Οι εθνικιστές και πατριώτες αδελφοί μου είπαν "πρώτα η πατρίδα, πρώτα το έθνος και προχωρήσαμε μαζί"», τόνισε ο Γιλντιρίμ, μιλώντας για τη συμμαχία του κόμματός του με τους εθνικιστές, προκειμένου να γίνει ο Ερντογάν… Σουλτάνος!

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top