Νέο επεισόδιο στα Ίμια ανακάλυψαν και σήμερα Τρίτη τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης που συνεχίζουν να συντηρούν το κλίμα έντασης στην περιοχή.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Hurriyet, με βίντεο ντοκουμέντο, πλοιάριο της τουρκικής ακτοφυλακής έδεσε ανάμεσα στις δύο βραχονησίδες των Ιμίων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το τουρκικό πλοιάριο, στο οποίο επέβαιναν 5 Τούρκοι αξιωματικοί, έμεινε ακίνητο για 10 λεπτά και έπειτα 5-6 αξιωματικοί άρχισαν να τραβούν φωτογραφίες και βίντεο.

Σύμφωνα πάντα με την Hurriyet, ένα ελληνικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού βρισκόταν σε απόσταση ενός μιλίου από το τουρκικό πλοιάριο.

Δημοσίευμα της ηλεκτρονική έκδοσης της Aksam αναφέρει επίσης ότι «οι ομάδες της Τουρκικής Ακτοφυλακής, που συνεχίζουν τις περιπολίες στα Ίμια, σήμερα πλησιάζοντας σε απόσταση δύο μέτρων, προέβησαν σε εξέταση των βραχονησίδων από το σκάφος και τράβηξαν φωτογραφίες. Την ίδια ώρα, ο ελληνικός στρατός απλά ... παρακολουθούσε τους Τούρκους αξιωματικούς από απόσταση ενός μιλίου».

Ακόμη, η ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής Sozcu, μεταδίδει, ότι ενώ περνούσε από τις βραχονησίδες των Ιμίων το ενεργειακό πλοίο, με το όνομα «Yasinbey» της εταιρείας «Karadeniz Powership» μήκους 170 μέτρων, παρατηρήθηκε ότι κινητοποιήθηκε το ελληνικό σκάφος. Την ίδια στιγμή, όταν το σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής υπ' αριθμ. 101, που εκτελεί περιπολίες στην περιοχή, κατευθύνθηκε προς τις βραχονησίδες και το πλοίο Yasinbey, το ελληνικό σκάφος αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ: ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Από την πλευρά της πάντως, η Αθήνα διαψεύδει ότι υπήρξε σχετικό περιστατικό, κάνοντας λόγο για συνέχιση της τουρκικής προπαγάνδας.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ελληνικού λιμενικού αναφέρει: "Με αφορμή οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο) που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες αναφορικά με προσέγγιση τουρκικής ακταιωρού σήμερα το πρωί στα Ίμια, από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής γνωρίζεται ότι δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο, ενώ στην περιοχή βρίσκεται συνεχώς περιπολικό σκάφος".

Tags: