Στους δρόμους του Μεξικού διαδηλωτές κατά του Τραμπ

Τον θεωρούν απειλή τόσο για τη χώρα τους όσο και για τις ΗΠΑ

Στους δρόμους του Μεξικού διαδηλωτές κατά του Τραμπ

Με μεξικανικές σημαίες και πανό με συνθήματα κατά του Τραμπ, γραμμένα στα ισπανικά και τα αγγλικά, χιλιάδες διαδηλωτές εξέφρασαν την αγανάκτησή τους όχι μόνο προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ αλλά και προς τον δικό τους πρόεδρο, Ενρίκε Πένια Νιέτο, χαρακτηρίζοντάς τον αδύναμο ηγέτη που δεν έχει καταφέρει να περιορίσει τη διαφθορά και τη βία στη χώρα.

Οι δυο ηγέτες βρίσκονται εδώ και μήνες σε αντιπαράθεση, πριν καν ο Τραμπ κερδίσει τις αμερικανικές εκλογές, καθώς ο Αμερικάνος υποστήριζε και προεκλογικά ότι θα αντιμετωπίσει ριζικά τη μετανάστευση από το Μεξικό και θα αλλάξει τις εμπορικές συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών.

Οι Μεξικάνοι φοβούνται ότι η χώρα τους, δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής, θα βυθιστεί σε κρίση. Βγήκαν, λοιπόν, στους δρόμους, σε μια σπάνια ένδειξη εθνικής ενότητας.

Οι αρχές εκτιμούν ότι στις πορείες, που έγιναν στις δυο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, την πρωτεύουσα Πόλη του Μεξικού και τη Γουαδελαχάρα, συμμετείχαν περίπου 30.000 άνθρωποι.

Ο Τραμπ, πριν καλά καλά αναλάβει την προεδρία των ΗΠΑ, δήλωσε ότι θα "σηκώσει" τείχος στα σύνορα ΗΠΑ –Μεξικού, με το κόστος του να επιβαρύνει τη χώρα της Λατινικής Αμερικής κι όχι τη δική του. Ταυτόχρονα, όλο υπαινίσσεται την απέλαση εκατομμυρίων παράτυπων μεταναστών από τις ΗΠΑ.


 



 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top