Ο Αμπντάλα Ελ Χαμάχμι, ο τρομοκράτης που βρίσκεται πίσω από την επίθεση σε στρατιώτες στο Λούβρο την περασμένη εβδομάδα, διώθηκε ποινικά με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας στο πλαίσιο τρομοκρατικής επιχείρησης.
Ο 29χρονος Αιγύπτιος νοσηλεύεται ακόμα, μετά από τον τραυματισμό του από τα πυρά των στρατιωτών. Ένας δικαστής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας τον επισκέφθηκε στο νοσοκομείο για να τον ενημερώσει για την κατηγορία εις βάρος του.
Αναμένεται να αποφασιστεί αν ο Χαμάχμι θα θα προφυλακιστεί ή όχι, περιμένοντας να δικαστεί.
Εξαιτίας της νοσηλείας του, ο Αιγύπτιος δεν έχει δώσει παρά σύντομη κατάθεση στους ανακριτές.
Την Δευτέρα εξήγησε ότι έδρασε ολομόναχος, "χωρίς να έχει λάβει εντολή" από το Ισλαμικό Κράτος, όπως ισχυρίστηκε. Στόχος του, όπως είπε, ήταν να επιφέρει ένα συμβολικό πλήγμα στη Γαλλία, καταστρέφοντας έργα τέχνης που φιλοξενούνται στο Λούβρο.
Οι αρχές ερευνούν τη διαδρομή και τα κίνητρα του Αιγύπτιου, που, όπως ήδη σας έχει ενημερώσει το star.gr, μπήκε νόμιμα στη Γαλλία στις 26 Ιανουαρίου, με τουριστική βίζα, προερχόμενος από το Ντουμπάι.
Υλικό από τις κάμερες ασφαλείας φανερώνει ότι ο Χαμάμχι είχε επισκεφθεί το Λούβρο το πρωί της 29ης Ιανουαρίου, πέντε ημέρες, δηλαδή, πριν από την αποτυχημένη επίθεσή του, για να παρακολουθήσει ξενάγηση στους χώρους του μουσείου.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.