Συνελήφθησαν ΥΠΟΠΤΟΙ για την ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ στη Χιλή

Οι πυρκαγιές στοίχισαν τη ζωή σε 11 ανθρώπους

Οι αρχές της Χιλής συνέλαβαν 43 υπόπτους για εμπρησμό, για τις πιο καταστροφικές πυρκαγιές της χώρας τα τελευταία χρόνια. Οι πυρκαγιές στοίχισαν τη ζωή σε 11 ανθρώπους και κατέστρεψαν τεράστιες εκτάσεις.

Επί σχεδόν δύο εβδομάδες πύρινα μέτωπα όλο και ανοίγουν σε επτά περιοχές της νότιας και κεντρικής Χιλής, καίγοντας πάνω από τέσσερα εκατομμύρια στρέμματα, όπως ανακοίνωσε στον τελευταίο απολογισμό η πρόεδρος της χώρας, Μισέλ Μπασελέ.

Οι περισσότεροι απ’ τους υπόπτους συνελήφθησαν στις περιοχές του Ο’ Χίγκινς, του Μάουλε και του Μπιομπιο και, αν καταδικαστούν, αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης έως και 20 χρόνια.

Από τα ενεργά πύρινα μέτωπα, τα 50 βρίσκονται, πλέον, υπό έλεγχο, ενώ οι πυροσβέστες προσπαθούν να ελέγξουν άλλα 66.

Παράλληλα, η κυβέρνηση προσφέρει βοήθεια στους πυροπαθείς, αγρότες και κτηνοτρόφοι στην πλειοψηφία τους, που είδαν όλη τους τη ζωή, τα σπίτια τους, τα ζώα τους και τις καλλιέργειές τους, να γίνονται στάχτη μπροστά στα μάτια τους.



Τις φωτιές προσπαθούν να σβήσουν πάνω από 11.000 άνθρωποι, όπως μέλη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, της αστυνομίας, δημόσιοι αξιωματούχοι και κάτοικοι.

Η Χιλή έλαβε μεγάλη βοήθεια από το εξωτερικό, σε αεροσκάφη και ελικόπτερα, για τη «μεγαλύτερη επιχείρηση εκτάκτου ανάγκης στην ιστορία της Χιλής», σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.



 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top