Η Χιλή «πνίγεται» στις στάχτες-ΦΟΝΙΚΗ ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ με νεκρούς και τραυματίες!

Βοήθεια μέχρι και από τη Ρωσία

Από τις χειρότερες δασικές πυρκαγιές στην ιστορία της, δοκιμάζεται η Χιλή, με το νότιο και κεντρικό τμήμα της χώρας να παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού.  Ο απολογισμός φτάνει μέχρι στιγμής τους τουλάχιστον δέκα νεκρούς.

Ισχυροί άνεμοι, υψηλές θερμοκρασίες και η παρατεταμένη ξηρασία δημιουργούν συνθήκες που ευνοούν το καταστροφικό έργο της φωτιάς ενώ μια ολόκληρη πόλη, η Santa Olga, καταστράφηκε απ' άκρη σ' άκρη κι έγινε στάχτη.

Τα περίπου χίλια σπίτια της παραδόθηκαν στις φλόγες, μέσα στις οποίες βρέθηκε και μία απανθρακωμένη σορός. 

Είναι ο δεύτερος τέτοιος θάνατος που καταγράφεται. Απανθρακωμένη σορός, είχε εντοπιστεί προηγουμένως και σε νοτιότερο τμήμα της ίδιας περιφέρειας. 

 

 

Οι υπόλοιποι οκτώ νεκροί των τελευταίων ημερών ήταν στην πλειονότητά τους μέλη των δυνάμεων που επιχειρούσαν για κατάσβεση των πυρκαγιών ή βοηθούσαν στις επιχειρήσεις εκκένωσης (πυροσβέστες, αστυνομικοί, εθελοντές πυροσβέστες).

Το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα), οι φωτιές πλησίασαν την Κονσπεσιόν, πρωτεύουσα της περιφέρειας  Μπιομπίο, ελάχιστα νοτιότερα των περιφερειών στις οποίες βρίσκεται το Σαντιάγο και το Βαλπαραΐσο.

Ακολουθώντας πολλές χώρες που έστειλαν βοήθεια στις πυροσβεστικές δυνάμεις της χώρας, η Ρωσία παραχώρησε ένα τεράστιο πυροσβεστικό αεροσκάφος που μπορεί να μεταφέρει τόνους νερού, προκειμένου να συνδράμει τις προσπάθειες των χιλιανών αρχών.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top