Θεραπεύει γλείφοντας ...μάτια!

Μάλλον ο πιο παράδοξος τρόπος θεραπείας

Μια 80χρονη γιαγιά στη Βοσνία, η Χάβα Σέλεμπιτς, γνωστή και ως Νάνα Χάβα, υποστηρίζει ότι μπορεί να θεραπεύσει τον κόσμο μόνο με το να... γλείφει τα μάτια τους.

Η ίδια διατείνεται ότι έχει θεραπεύσει περισσότερους από 5.000 ανθρώπους, η μέθοδός της όμως είναι αρκετά παράδοξη, έως αποκρουστική: πρώτα ξεπλένει το στόμα της με αλκοόλ κι έπειτα ανοίγει τα μάτια των ασθενών της, για να ακουμπήσει πάνω τους τη γλώσσα της, ώστε να αφαιρέσει κομμάτια από μόλυβδο, σίδηρο, άνθρακα, πριονίδι και γυαλί. 

Το κόστος της θεραπείας είναι μόλις 10 ευρώ, με εξαίρεση όσους είναι άστεγοι ή δεν έχουν χρήματα, οι οποίοι δεν πληρώνουν.

Η 80χρονη δηλώνει χαρούμενη και περήφανη για το χάρισμα της και για τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει στους συνανθρώπους της, ωστόσο εμφανίζεται απογοητευμένη από το γεγονός ότι όταν φύγει από τη ζωή, η μέθοδός της θα χαθεί.

«Δυστυχώς δεν μπορώ να περάσω την τέχνη μου στους απογόνους μου γιατί τα παιδιά μου σιχαίνονται να βάζουν τη γλώσσα τους στα μάτια ενός άλλου», είπε η αδίστακτη γιαγιά-θεραπεύτρια και συνέχισε: «Μου είπαν ότι πρέπει να κόψουν τη γλώσσα μου όταν πεθάνω, για να συνεχίσουν οι άνθρωποι στο χωριό να θεραπεύουν τον κόσμο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top