Κόντρα δίχως τέλος και στη μέση ΤΕΙΧΟΣ: ΑΚΥΡΩΣΕ την συνάντηση με τον Τραμπ ο Πρόεδρος Νιέτο

Η ηχηρή απάντηση που στέλνει το Μεξικό στις ΗΠΑ

ΑΚΥΡΩΣΕ την συνάντηση με τον Τραμπ ο Πρόεδρος Νιέτο

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να χτίσει τοίχος στα σύνορα με τα Μεξικό, ώστε να καταπολεμηθεί η παράνομη μετανάστευση.

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, ο Πρόεδρος του Μεξικού, Ενρίκε Πένα Νιέτο, ξεκαθάρισε με διάγγελμα ότι η κυβέρνηση του δεν θα δώσει φράγκο για την κατασκευή του τείχους του αίσχους όπως το αποκάλεσε (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ).

Και φυσικά, ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν το άφησε να πέσει κάτω, δηλώνοντας μέσω Twitter, πως ο Πρόεδρος του Μεξικού θα πρέπει να ματαιώσει την επικείμενη επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον, αν το Μεξικό αρνείται να πληρώσει για την ανέγερση του τείχους κατά μήκος των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών.

«Οι ΗΠΑ έχουν εμπορικό έλλειμμα 60 δισεκ. δολαρίων με το Μεξικό. Ήταν μια μονόπλευρη συμφωνία από την αρχή της NAFTA με μεγάλους αριθμούς ... χαμένων θέσεων απασχόλησης και εταιρειών. Αν το Μεξικό είναι απρόθυμο να πληρώσει για το τείχος το οποίο έχουμε μεγάλη ανάγκη, τότε είναι καλύτερα να ματαιωθεί η επικείμενη επίσκεψη» ήταν το τιτίβισμα του Τραμπ.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΡΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΕΤΟ

Με μια κίνηση… ματ, ο Πρόεδρος του Μεξικού ανακοίνωσε πως ματαιώνει την συνάντηση του με τον Τραμπ, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Σήμερα το πρωί ενημερώσαμε τον Λευκό Οίκο ότι δεν θα παραστώ στη συνάντηση εργασίας που προγραμματιζόταν για την ερχόμενη Τρίτη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Το Μεξικό επαναλαμβάνει ότι έχει τη βούληση να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για να επιτευχθούν συμφωνίες που ωφελούν και τα δύο έθνη».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top