ΧΑΜΟΣ με το τείχος του Τραμπ! «Δε θα δώσουμε φράγκο», ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος του Μεξικού

Σάλος από τις πρώτες ενέργειές του ως πρόεδρος των ΗΠΑ

Ένα τεράστιο κύμα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να χτίσει τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, ώστε να καταπολεμηθεί η παράνομη μετανάστευση.

Ο πρόεδρος του Μεξικού, Ενρίκε Πένα Νιέτο, με διάγγελμά του ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνησή του δεν πρόκειται να δώσει χρήματα για την κατασκευή ενός ακόμα τείχους του αίσχους, το οποίο σύμφωνα με εκτιμήσεις θα κοστίσει 25 δισ. δολάρια και θα χρειαστεί 16 χρόνια για να γίνει.

 «Ενοχλούμαι και απορρίπτω την απόφαση των ΗΠΑ να χτίσουν το τείχος. Το Μεξικό δεν θα δώσει ούτε ένα πέσο για το σχέδιο που υπέγραψε ο Τραμπ. Το Μεξικό παραμένει φίλος του αμερικανικού λαού και εγώ είμαι πρόθυμος να προχωρήσω σε συμφωνίες με την αμερικανική κυβέρνηση», είπε.

Μάλιστα το προεδρικό διάταγμα για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό υπογράφονταν τη στιγμή που ο Μεξικανός ΥΠΕΞ έφτανε στον Λευκό Οίκο για συνομιλίες.

Αυτό προκάλεσε την οργή του Μεξικού, με κυβερνητικούς κύκλους να σημειώνουν ότι υποβαθμίζεται η προσπάθεια της χώρας να βρει διαύλους επικοινωνίας με την κυβέρνηση Τραμπ.

Πάντως η νέα αμερικανική κυβέρνηση δεν φαίνεται να πτοήθηκε από το διάγγελμα του Μεξικανού προέδρου, καθώς ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν, δήλωσε ότι την κατασκευή του τείχους θα την χρηματοδοτήσει ο Λευκός Οίκος.

«Θα το πληρώσουμε εμείς αυτό και θα προκαταβάλλουμε τα χρήματα. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να πείσουμε το Μεξικό να συνεισφέρει σε αυτό», είπε.

Στο μεταξύ, ο Ντόναλντ Τραμπ θέλοντας να ρίξει τους τόνους καθησύχασε τους Μεξικανούς μετανάστες που ζουν στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα, όσοι έφτασαν εκεί όταν ήταν παιδιά.

«Έχω μία μεγάλη καρδιά. Θα τους φροντίσουμε όλους. Όταν έχεις καλούς ανθρώπους, που ζουν εδώ και κάνουν καλά τη δουλειά τους, δε θα πρέπει ν' ανησυχούν. Θα έχουμε διαμορφώσει την πολιτική μας στο ζήτημα αυτό, μέσα στις τέσσερις επόμενες εβδομάδες», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top