ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ θα γίνουν τα πλακάτ από τις πορείες ΚΑΤΑ του ΤΡΑΜΠ

Διάσημα μουσεία και βιβλιοθήκες θέλουν να τα διατηρήσουν

Την ημέρα της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ ως 45ου Προέδρου των ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 576 πορείες σε όλον τον κόσμο, κατά των όσων έχει, κατά καιρούς, υποστηρίξει ο νέος Πρόεδρος. Οι πορείες αυτές, μάλιστα, θεωρούνται από τις μεγαλύτερες και μαζικότερες στις ΗΠΑ. 

Τα βλέμματα τράβηξαν, εκτός από τους διαδηλωτές, τα πλακάτ και τα πανό που κρατούσαν, καμβάδες φαντασίας, δημιουργίας και χιούμορ, σε μια συλλογική προσπάθεια. 

Έρχονται, λοιπόν, μουσεία και βιβλιοθήκες από ολόκληρες τις ΗΠΑ αλλά κι από τη Μ. Βρετανία, που ζητούν να συγκεντρώσουν τα πιο ευφάντατα κι έξυπνα πλακάτ για να τα διατηρήσουν. Πρόκειται, μάλιστα, για τεράστια ονόματα, όπως  η New-York Historical Society, το Bishopsgate Institute στο Λονδίνο και το Smithsonian's National Museum of American History στην Ουάσινγκτον.

Ο διευθυντής ειδικών συλλογών κι αρχείων στο Bishopsgate Institute, Στέφαν Ντίκερς, δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι σχεδόν την ίδια μέρα αποφάσισαν όλοι να απευθύνουν έκκληση για τα πλακάτ, καθώς σε αυτά βλέπει κανείς θέματα που "απασχολουν περισσότερο απ' όλα τον κόσμο". 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top