Τα λόγια ΠΡΑΞΕΙΣ κάνει ο Τραμπ! Έτοιμος να χτίσει το τείχος που υποσχέθηκε στο Μεξικό

Στο στόχαστρό του και οι δημοσιογράφοι

Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί μόλις να ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ, δείχνει όμως αποφασισμένος να τηρήσει όσα υποσχέθηκε στους Αμερικανούς προεκλογικά.

«Μία μεγάλη ημέρα προγραμματίζεται να είναι η αυριανή (σ.σ.: η σημερινή) για την εθνική ασφάλεια. Μεταξύ άλλων, θα χτίσουμε το τείχος», έγραψε στο Twitter, προαναγγέλλοντας έτσι την υπογραφή μιας σειράς μέτρων που εκτός από το τείχος που υποσχέθηκε να χτίσει στο Μεξικό αφορούν και σε «προσωρινό μπλόκο» πολιτών, οι οποίοι προέρχονται από εύφλεκτες περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

 

 

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ που επικαλούνται αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, η νέα κυβέρνηση σκοπεύει να αναστείλει τη χορήγηση βίζας σε πολίτες συγκεκριμένων χωρών, όπως η Συρία, το Ιράκ, το Ιράν, η Λιβύη, το Σουδάν, η Σομαλία και η Υεμένη.

Επίσης, διαρροές από την Ουάσινγκτον αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Τραμπ θα περάσει μέτρο, το οποίο θα περιορίζει για κάποιους μήνες την παροχή ασύλου σε μέλη θρησκευτικών κοινοτήτων που τελούν υπό διωγμό, μέχρι να καθοριστεί ένα αυστηρότερο πλαίσιο ελέγχου και διαλογής των αιτούντων άσυλο.

Μέσω Twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε και με τη λήψη αυστηρών μέτρων αν δεν παταχθεί η εγκληματικότητα στο Σικάγο.

 

Τέλος, οι σχέσεις του με τους δημοσιογράφους φαίνεται ότι δε θα είναι θερμές, αφού δύο δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν όταν κάλυπταν τις κινητοποιήσεις κατά του προέδρου Τραμπ την ημέρα της ορκωμοσίας του, κινδυνεύουν να καταδικαστούν έως και σε 10 χρόνια κάθειρξη.

Οι δύο δημοσιογράφοι κατηγορούνται βάσει της νομοθεσίας κατά των ταραχών και αν κριθούν ένοχοι κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε 10ετή κάθειρξη και σε πρόστιμο 25.000 δολαρίων (περίπου 23.000 ευρώ).

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top