Ζητούν και τα ρέστα οι Αλβανοί!ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ στην Ελλάδα μετά την πρόκληση των στρατιωτών!

Βαρείς χαρακτηρισμοί και υποδείξεις από τους γείτονες!

Δεν έφτανε η προκλητική, ή κατά άλλους, αφελής ενέργεια των επτά αλβανικής καταγωγής νεοσυλλέκτων να φωτογραφηθούν σχηματίζοντας τον αλβανικό αετό μέσα σε ελληνικό στρατόπεδο, Αλβανοί βουλευτές ζητούν τώρα και τα ρέστα, χαρακτηρίζοντας τη χώρα μας "ρατσιστικό κράτος" και κάνοντας εντελώς άστοχες συγκρίσεις.

Παράδειγμα, ο σοσιαλιστής βουλευτής Πύρο Λούταϊ, που έγραψε στο facebook: «Για πολλοστή φορά, το ελληνικό ρατσιστικό κράτος παίρνει τέτοια ακραία μέτρα εναντίον των πολιτών του, χωρίς να σέβεται τις βασικές ελευθερίες που προβλέπονται όχι μόνο από τις ευρωπαϊκές και  τις διεθνείς συμβάσεις, αλλά και από την εσωτερική του νομοθεσία. Οι Αρχές του Υπουργείου Άμυνας, δεν είχαν κανένα λόγο να θεωρήσουν επικίνδυνο, το σχηματισμό του  συμβόλου  του αετού από τους νεοσύλλεκτους αλβανικής καταγωγής. Είναι σαν οι αλβανικές αρχές να λαμβάνουν μέτρα εναντίον δεκάδων ελληνικών σημαιών, οι οποίες έχουν αναρτηθεί παντού σε σπίτια αλβανών υπηκόων, κυρίως στην νότια  περιοχή της χώρας. Αυτό το είδος πιέσεων από τον Έλληνα ΥΠΑΜ, είναι επαναλαμβανόμενες  και ποταπές, επιπλέον, ασκούνται  προς ένα γείτονα και ομόλογο μέλος του ΝΑΤΟ. Κατανοώ την δύσκολη πολιτική θέση του Πάνου Καμμένου, ο οποίος έχει πάρει την  εκλογική κατρακύλα, αυτό όμως δεν δικαιολογεί τις κινήσεις του σε βάρος των  αμοιβαίων σχέσεων ανάμεσα σε δύο γείτονες, με σκοπό την εκπλήρωση προσωπικών του στόχων. Ελπίζουμε σε διπλωματική επίλυση με την ελληνική κυβέρνηση  αυτού του προβλήματος, ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον».

«Είναι κάτι το οποίο περιλαμβάνεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια που γίνεται από τον αλβανικό εθνικισμό να προκαλέσει τις σχέσεις με την Ελλάδα». Αυτό δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος σχετικά με τη φωτογραφία στην οποία απεικονίζονται νεοσύλλεκτοι να σχηματίζουν με τα χέρια τους το σήμα του αλβανικού αετού.

Οι 7 στρατιώτες, αλλά και ο όγδοος που τράβηξε τη φωτογραφία, αντιμετωπίζουν ποινές που μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 5 χρόνια φυλακή, καθώς και στην αφαίρεση της ελληνικής ιθαγένειας.

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Δικαιοσύνης κατέθεσε στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης, με την οποία ζητά να διερευνηθεί , «αν το φαινόμενο υποκινήθηκε από οργανωμένες δυνάμεις, οι οποίες πλειοδοτούν σε εθνικιστικές κορώνες εις βάρος της εσωτερικής μας ηρεμίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top