ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΟΔΑΣ στη Μελάνια: Ποιοι σχεδιαστές ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να της δώσουν φουστάνι για την ορκωμοσία του Τραμπ

Πόλεμος δηλώσεων κατά και υπέρ της νέας Πρώτης Κυρίας

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΟΔΑΣ στη Μελάνια: Ποιοι σχεδιαστές ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ν

Οι σχεδιαστές μόδας, παραδοσιακά, αγαπούν πολύ τις Πρώτες Κυρίες και «σφάζονται» στα πόδια τους για το ποιος θα τις πρωτοντύσει. Δεν είναι λίγες εκείνες που έχουν μετατρέψει εν μία νυκτί άσημους σχεδιαστές σε τεράστια ονόματα.

Με τη νέα Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, τη Μελάνια Τραμπ, η παράδοση σπάει. Ο κόσμος της μόδας, για πρώτη φορά, διχάζεται και δεν διστάζει να πει τη γνώμη του ανοιχτά.

Πρώτος και καλύτερος, ξεσηκώθηκε ο διάσημος σχεδιαστής Μαρκ Τζέικομπς, δηλώνοντας ευθέως, με περίσσια ευγένεια «δεν έχω κανένα, μα κανένα, ενδιαφέρον να ντύσω τη Μελάνια Τραμπ. Προσωπικά, θα διοχετεύσω κατά πάσα πιθανότητα την ενέργειά μου στο να βοηθήσω αυτούς που θα βλάψει ο Τραμπ και οι υποστηρικτές του». Η αιχμηρή αυτή δήλωση έγινε στο περιοδικό Women’s Wear Daily, που θεωρείται “Βίβλος της Μόδας”.

Στο ίδιο κλίμα, λίγο πιο γλυκά, μίλησε κι ο Τομ Φορντ: «Πριν λίγα χρόνια, μου ζητήθηκε να την "ντύσω", και αρνήθηκα. Δεν είναι κατ' ανάγκη το είδωλό μου. Ακόμη κι αν κέρδιζε η Χίλαρι, ούτε αυτή θα φορούσε τα ρούχα μου Είναι πολύ ακριβά. Και δεν το εννοώ κακότροπα. Δεν είναι με τεχνητό τρόπο ακριβά. Είναι το πόσο κοστίζει το να τα φτιάξεις» είπε στο The View.

Ο δε Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι η σύζυγός του δεν ήθελε ποτέ να την ντύσει ως πρώτη κυρία των ΗΠΑ ο Φορντ και ότι «δεν του αρέσουν» ούτε ο Φορντ, ούτε τα σχέδιά του. «Δεν είμαι λάτρης του Τομ Φορντ, ποτέ δεν ήμουν» είπε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι γνωστό ξενοδοχείο στο Λας Βέγκας σταμάτησε να πουλάει γυαλιά ηλίου και καλλυντικά του σχεδιαστή, μετά από τις δηλώσεις αυτές.

Η Γαλλίδα σχεδιάστρια μόδας, Σοφί Τεαλέ, γνωστή για την αγάπη που είχε στα ρούχα της η Μισέλ Ομπάμα, ανακοίνωσε τον Νοέμβριο ότι δεν θέλει να ντύσει την επόμενη Πρώτη Κυρία σε ένδειξη δυσαρέσκειας για τις δηλώσεις του συζύγου της και κάλεσε και άλλους σχεδιαστές να μην προσφέρουν δημιουργίες τους στη νέα Πρώτη Κυρία.

Η σχεδιάστρια δηλώνει ότι στηρίζει «την ατομική ελευθερία και τον σεβασμό σε κάθε τρόπο ζωής», διαβεβαιώνοντας ότι δεν σκοπεύει να ντύσει την σύζυγο του Τραμπ, γιατί δεν θέλει να συνδέσει το όνομά της μαζί της «με κανέναν τρόπο».

«Η ρατσιστική, σεξιστική και ξενοφοβική ρητορική που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ο σύζυγός της είναι ασύμβατη με τις αξίες που μας κυβερνούν», υπογράμμισε η Τεαλέ.

Οι μπλόγκερς της μόδας, από τη μεριά τους, που έχουν πολύ ισχυρή φωνή στο διαδίκτυο, δηλώνουν ότι φοβούνται να κριτικάρουν το στυλ της Μελάνια Τραμπ όταν θα βαδίσει στο Κόκκινο Χαλί, όχι τόσο για την αντίδραση της ίδιας και του συζύγου της, αλλά για την αντίδραση των υποστηρικτών τους.

Οι γνωστοί για τη «φαρμακερή» γλώσσα τους fashion bloggers, Τομ Φιτζέραλντ και Λορένζο Μάρκεζ, σε πρόσφατη συνέντευξή τους είπε ότι «δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να κριτικάρουμε λάθος στυλιστικές επιλογές της Μελάνια, χωρίς να βάλουμε σε κίνδυνο τις δουλειές μας. Οι ορδές θα πέσουν πάνω μας. Τους οπαδούς του φοβόμαστε. Στρώνουν στο κυνήγι όσους είναι αιρετικοί. Και την αγαπούν. Είναι, τώρα, η βασίλισσά τους. Άρα, αν πούμε "είναι κακόγουστη" ή "το στρίφωμα δεν ήταν στο σωστό ύψος" ή οτιδήποτε άλλο...»

Στην αντίθετη πλευρά, κορυφαίοι σχεδιαστές όπως η Καρολίνα Χερέρα, η Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ, ο Ζαν Πολ Γκοτιέ και ο Τόμι Χίλφιγκερ, δήλωσαν όλοι ότι θα ήταν τιμή τους να ντύσουν τη νέα Πρώτη Κυρία.Ο Χίλφιγκερ, μάλιστα, διατηρεί γραφείο στον Ουρανοξύστη του Τραμπ και τόνισε ότι ο καθένας θα ήταν “περήφανος” να ντύσει την νέα Πρώτη Κυρία, αλλά και την κόρη του Τραμπ, Ιβάνκα, η οποία επίσης αναμένεται να αναλάβει σημαντικό ρόλο στην Ουάσινγκτον. Η φον Φίρστενμπεργκ δήλωσε ότι «ο ρόλος μας ως μελών της βιομηχανίας της μόδας είναι να προωθούμε την ομορφιά, την ποικιλομορφία και όχι τον αποκλεισμό».

Προς το παρόν, περιμένουμε να δούμε τι θα φοράει στην ορκωμοσία του συζύγου της. “Είναι δύσκολο να βρεις ένα υπέροχο φόρεμα γι’ αυτή την ορκωμοσία”, είχε πει ο Ντόναλντ Τραμπ στους New York Times. Και ο πήχης, για τη Μελάνια, είναι ήδη πολύ ψηλά, καθώς διαδέχεται μια από τις πιο στυλάτες, καλοντυμένες κι αγαπημένες Πρώτες Κυρίες μέχρι σήμερα.

Και μια φωτογραφία από τις παλιότερες εμφανίσεις της Μελάνια, όταν δεν προβληματιζόταν ακόμα για το τι θα φορέσει....

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top