ΘΑ ΖΗΛΕΥΕ και η ΣΦΙΓΓΑ! Επικό ΤΟΥΝΕΛ στο Βόσπορο έφτιαξαν οι Τούρκοι

Η δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή δεν εμπόδισε τον Ερντογάν να πάει στα εγκαίνια

Κανένα πένθος δεν σταματάει τον Ερντογάν από τις φιέστες! Λίγες ώρες μετά την φριχτή δολοφονία του Ρώσου πρέσβη της Άγκυρας, Αντρέι Καρλόφ από τον 22χρονο Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς, ο σουλτάνος πήγε να κάνει εγκαίνια, κόβοντας την κόκκινη κορδέλα της πρώτης οδικής σήραγγας που περνάει κάτω από τον Βόσπορο, στην Κωνσταντινούπολη. 

Πλέον, οι πολίτες και οι επισκέπτες της χώρας θα μπορούν να οδηγήσουν το αυτοκίνητό τους κάτω από τη θάλασσα του Βοσπόρου, διασχίζοντας το τούνελ που σχεδιάστηκε, με στόχο την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού, αφού εκμηδενίζει τις αποστάσεις, μειώνοντας τον χρόνο που απαιτείται από 1,5-2 ώρες (όταν υπήρχε μποτιλιάρισμα) σε 15 λεπτά

Το κόστος διέλευσης θα φτάνει τα 4 δολάρια για τα Ι.Χ και τα 6 δολάρια για τα μικρά λεωφορεία.    

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η σήραγγα «Ευρασία» έχει μήκος 5,4 χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα 3,4 χιλιόμετρα βρίσκονται κάτω από τον Βόσπορο. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά δαπανηρό έργο, που κόστισε στο τουρκικό κράτος 1,15 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Ήταν μια τεράστια πρόκληση, αλλά θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τη ζωή των κατοίκων της Κωνσταντινούπολης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών, Αχμέτ Αρσλάν για το τούνελ, το οποίο βρίσκεται σε βάθος 106 μέτρων από τον πυθμένα. 


Μάλιστα, αποκάλυψε ότι η τουρκική κυβέρνηση σχεδιάζει τώρα να χτίσει και τρίτο τούνελ, που θα έχει τρία επίπεδα για τη διέλευση σιδηρόδρομου, αλλά και αυτοκινήτων.

Το υποθαλάσσιο τούνελ του Βοσπόρου κατασκευάστηκε από τον τουρκικό ιδιωτικό κατασκευαστικό όμιλο Yapi Merkezi και τον νοτιοκορεάτικο όμιλο SK Grou με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί να αντέξει σεισμούς μεγέθους ακόμα και 7,5 Ρίχτερ, καθώς η Κωνσταντινούπολη  είναι σεισμογενής περιοχή.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top