Αίσθηση προκάλεσαν όσα είπε η μητέρα του άτυχου μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας, που συγκρούστηκε με την επιβατική τη μοιραία νύχτα της τραγωδίας των Τεμπών.
Τέμπη: Έρευνες στα συντρίμμια του εμπορικού τρένου- Τα ευρήματα
Ο 32χρονος μηχανοδηγός Δημήτρης Μασσαλής ήταν ένα από τα 57 θύματα της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών.
Τέμπη: Αυτό είναι το email του Τριαντόπουλου - Το έδωσε στη δημοσιότητα
Η μητέρα του, Σταυρούλα Καρύδη, μιλώντας στο Open, αποκάλυψε πως οι έρευνες της πυροσβεστικής στο Κουλούρι έγιναν δύο χρόνια μετά, έπειτα από αίτημα δικηγόρου της.
«Εμείς ζητήσαμε, μετά από αυτά τα οποία άρχισαν να ακούγονται μετά τη συνέντευξη του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, και την ατυχή τοποθέτησή του Προέδρου, την οποία βέβαια πήρε πίσω μετά ότι εκ παραδρομής. Δόθηκε μια αφορμή να υπάρχουν υπόνοιες ότι θα μπορούσε να υπάρχει στις μηχανές το πιθανό εύφλεκτο υλικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Νομίζω ότι και αυτοί που τα διακινούσαν γνωρίζουν τη δικογραφία και ξέραν ότι δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά. Δόθηκε η εντολή, διότι εμείς έπρεπε να είμαστε καλυμμένοι», ξεκαθάρισε, αφήνοντας αιχμές κατά του προέδρου του ΕΟΔΑΣΑΑΜ.
Τέμπη: «Φοβόμουν ότι θα χαρακτηρίσουν τον γιο μου λαθρέμπορο»
«Εκτός ότι πενθώ το παιδί μου πρέπει να ακούω στην τηλεόρασή ότι μετέφερε για χαρτζιλίκι παράνομο φορτίο. Σπούδαζα ένα παιδί 20 χρόνια και τώρα προσπαθώ να διαφυλάξω την υστεροφημία του από τα παιχνίδια που παίζονται», δήλωσε η κ. Καρύδη συντετριμμένη.
«Περιμένω το πόρισμά μου, μετά ας πάνε και απέναντι στην επιβατική από όπου ξεκίνησε η φωτιά», είπε ακόμα.
«Δεν ήταν φάντασμα. Σταματούσε σε σταθμούς κάθε 3 τέταρτα. Υπάρχουν 10 σταθμάρχες οι οποίοι έχουν καταθέσει. Και να σας αποκαλύψω και έναν διάλογο ο οποίος αποκαλύφθηκε πρόσφατα μέσα από τη δικογραφία».
Αναφερόμενη στον διάλογο μεταξύ του γιου της και του σταθμάρχη Πλαταιών, είπε. «Ρωτάει “εμπορικό, έχετε βάλει τις άδειες πλατφόρμες μπροστά και τα κοντέινερ πίσω. Ποιος το σκέφτηκε αυτό. Το ξέρετε ότι παρακάτω θα εκτροχιαστείτε”. Και απαντά “Κύριε σταθμάρχα, τα φαινόμενα απατούν. Δείτε καλύτερα. Αυτές φαίνονται άδειες. Μεταφέρουν 40 τόνους ελάσματα. Ο ανακριτής, όπως μου λέει ο δικηγόρος μου από αυτή την κατάθεση και αυτό το ηχητικό δεν μπορεί να στοιχειοθετήσει ότι υπήρχαν επάνω βυτία».
«Οι δύο μηχανές δεν ενεπλάκησαν στην πυρκαγιά, είναι άκαυτες. Τα σώματα των παιδιών είναι τα μόνα άκαυτα άκαπνα ακέραια. Δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε λοιπόν ότι θα φτάσουμε μέχρι τις μηχανές. Προσπαθούσαν να φορτώσουν το εύφλεκτο φορτίο πίσω από την τρίτη φορτάμαξα. Όταν απορρίφθηκε αυτό το σενάριο μετά από το βίντεο στη Λεπτοκαρυά. Μετά προσπάθησαν να τα ανεβάσουν πάνω στις λαμαρίνες. Τότε λοιπόν προσπάθησαν να υποστηρίξουν την άποψή τους ότι ήταν στη μηχανή και να μειώσουν το φορτίο από τους 30 στους 15 τόνους. Πολύ φοβάμαι ότι οι δύο θα γίνουν μισός και θα μπουν κάτω από τα πόδια του παιδιού μου», κατέληξε.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.