Θρήνος στον Πύργο που «έσβησε» στη ΜΕΘ της νοσηλευτικής μονάδας Πύργου τα ξημερώματα του Σαββάτου, με συμπτώματα που παρέπεμπαν σε μηνιγγίτιδα.
Ακόμη ένας θάνατος από κεραυνοβόλο μηνιγγίτιδα - Πέθανε γυναίκα στον Πύργο
Η γυναίκα εμφάνισε υψηλό πυρετό, όμως παρά τις προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, η 56χρονη μητέρα δύο παιδιών κατέληξε.
Ο σύζυγός της, μιλώντας στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα και την Ευγενία Πουλοπούλου, περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές της:
«Μέχρι τις 8μιση το βράδυ η γυναίκα μου δεν είχε κανένα σύμπτωμα, ούτε πυρετό, ούτε πονούσε κάπου, ούτε πονοκέφαλο. Ήταν με το παιδί της, το δεύτερο που είναι φαντάρος και είχε έρθει να μας δει. Κανονίζανε και γελάγανε και έλεγαν τι θα κάνουν την Τσικνοπέμπτη. Από τις 8 και μισή και μετά διαλύθηκε, ήταν τελειωμένη. Έτσι απλά, όπως σας το λέω», υποστήριξε ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας.
Όπως ισχυρίστηκε ο σύζυγος, η 56χρονη εμφάνισε ξαφνικά μέσα στη νύχτα έντονα συμπτώματα που απέβησαν μοιραία: «Τα πρώτα συμπτώματα που εμφάνισε στις 2 τη νύχτα είναι που σταμάτησε να μου μιλάει. Τη ρωτούσα τι έχει, γιατί γυρνούσε στο κρεβάτι και δεν μπορούσε να μου μιλήσει. Επίσης, εμφάνισε μεγάλη νευρικότητα το πρωί που σηκώθηκε, που μας έδιωχνε όλους, γιατί κρύωνε».
Πύργος: «Υπέστη σηψαιμικό σοκ και πέθανε μέσα σε λίγες ώρες»
Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, Σπύρος Πολίτης, μιλώντας στην εκπομπή, ανέφερε ότι η 56χρονη υπέστη σηψαιμικό σοκ και πέθανε μέσα σε λίγες ώρες:
«Η ασθενης προσήλθε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο νοσοκομείο με δέκατα, λίγη δύσπνοια, αναστάτωση και στομαχικές διαταραχές. Μέσα στην πρώτη ώρα εμφάνισε πολύ υψηλό πυρετό και γιατροί κατέληγαν προς τη μηνιγγίτιδα. Διασωληνώθηκε στις 13:00 και στις 16:00 πέθανε από πλήρη κατάρρευση, γιατί υπέστη σηψαιμικό σοκ».
Οι υγειονομικές αρχές εξετάζουν τώρα πώς μπορεί να συνδέεται ο θάνατος της 56χρονης με τον θάνατο του 20χρονου φοιτητή, ο οποίος κατέληξε πριν μερικές ημέρες στην Πάτρα.
Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα