Πατέρας Αντώνιος: Ο εισαγγελέας ζητά να δικαστεί για ασέλγεια ανηλίκων

Το εδώλιο του ΜΟΔ «δείχνει» στον πατέρα Αντώνιο ο εισαγγελέας Πρωτοδικών

Απόσπαμα από την εκπομπή «Super Κατερίνα» (αρχείου)

"Ο δράστης προέβη στις πράξεις αυτές για να διεγείρει και να ικανοποιήσει την γενετήσια ορμή και επιθυμία του προσβάλλοντας την αγνότητα και την καθαρότητα της παιδικής ηλικίας των ανηλίκων" αναφέρει για τον πατέρα Αντώνιο ο Εισαγγελέας Δημήτρης Νομικός που εισηγείται στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να παραπέμψει σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου τον ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου για βαριές κατηγορίες που αφορούν σεξουαλικές πράξεις σε βάρος δύο αγοριών.

Ο εισαγγελέας στην πολυσέλιδη πρόταση του εκθέτει όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, που ξεκίνησε με καταγγελίες των δύο αγοριών, τροφίμων σε δομές της Κιβωτού και αποφαίνεται ότι για τον κληρικό "προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής ικανές να στηρίξουν δημόσια στο ακροατήριο κατηγορία κατά του κατηγορουμένου για την πράξη της κατάχρησης ανηλίκων με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση".

Πατέρας Αντώνιος: Η πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά από 1,5 χρόνο

Οι δύο καταγγέλλοντες έχουν καταθέσει στις αρχές συγκεκριμένα περιστατικά, που για τον έναν αφορούν το διάστημα Σεπτέμβριο του 2020 έως Αύγουστο του 2022 ,έχοντας συμπληρώσει τα 14 έτη του, ενώ για το δεύτερο το καλοκαίρι του 2022 όταν ο παθών ήταν 13 ετών.

Με την πρότασή του ο εισαγγελικός λειτουργός, απορρίπτει τους ισχυρισμούς που έχει προβάλει ο κατηγορούμενος περί αναξιοπιστίας των δύο καταγγελιών που έκαναν οι δύο πρώην τρόφιμοι της Κιβωτού και θεωρεί πως όσα ισχυρίζονται οι δύο καταγγέλλοντες είναι απολύτως διασταυρωμένα:

"Οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί , καθώς υπάρχει πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην Κιβωτό ή είχαν έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τους παθόντες και οι οποίοι άπαντες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες είτε καταθέτοντας όσα τους είχαν μεταφέρει οι παθόντες σε ανύποπτο χρόνο (και προγενέστερο των επίσημων καταγγελιών) είτε τα είχαν αντιληφθεί οι ίδιοι (ιδίως ως προς τις ιδιαίτερες σχέσεις που είχε ο κατηγορούμενος με τους παθόντες).." τονίζει. Σημειώνει δε ότι οι μάρτυρες :

"επιβεβαιώνουν εξ ιδίας αντίληψης την "ιδιαίτερη" σχέση των παθόντων με τον κατηγορούμενο η οποία συνίσταται σε μία προνομιακή μεταχείριση και ειδική αντιμετώπιση έναντι των άλλων τροφίμων των δομών της Κιβωτού, αλλά ιδίως με μία παρατεταμένη παραμονή των παθόντων στους ιδιαίτερους χώρους του κατηγορούμενου , όπου έρχονταν σε στενή επαφή με τον κατηγορούμενο και με μία πραγματικά αδικαιολόγητη προσωπική και σωματική εγγύτητα".

Κιβωτός: Ετοιμάζει μηνύσεις ο πατέρας Αντώνιος - Τι λέει στο Star

Παράλληλα ζητά από τους δικαστές να διατηρήσουν τους περιοριστικούς όρους (υποχρεωτική εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα, απαγόρευση εξόδου από την χώρα και χρηματική εγγύηση 10 χιλιάδων ευρώ) που έχουν επιβληθεί στον κατηγορούμενο για την συγκεκριμένη υπόθεση .

Στην πρόταση του κ. Νομικού περιγράφονται λεπτομερώς όσα καταγγέλλουν ότι βίωσαν τα δύο αγόρια, με τον εισαγγελικό λειτουργό να αποφαίνεται ότι "κοινή συνισταμένη είναι ότι ο δράστης ενεργούσε με τον ίδιο τρόπο. Οι παθόντες περιγράφουν την ίδια σταθερή και επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά του κατηγορούμενου ο οποίος επεδίωκε την σεξουαλική του ικανοποίηση".

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που επικαλείται ο Εισαγγελέας, ο κληρικός προέβη στις παράνομες πράξεις του, εκμεταλλευόμενος δραστηριότητες της Κιβωτού και τον προσωπικό χρόνο που περνούσε με τους παθόντες. Μάλιστα όπως αναφέρει για την περίπτωση του 13χρονου αγοριού, το οποίο περνούσε χρόνο στο σπίτι του κληρικού, ο κατηγορούμενος εκμεταλλεύτηκε "την εμπιστοσύνη που επεδείκνυε στο πρόσωπο του ο.. και τον κυριαρχικό του ρόλο εντός των δομών της Κιβωτού".

Ο Εισαγγελέας τονίζει ότι στοιχεία με βεβαιώσεις και αντιθέσεις επί των καταγγελιών που προσκόμισε ο κατηγορούμενος, μπορούν να κριθούν κατά την πεποίθηση των δικαστών επισημαίνοντας ωστόσο ότι σε καμία περίπτωση τα στοιχεία αυτά δεν έχουν την αξιοπιστία μιας εξέτασης του ανηλίκου παρουσία ειδικού ψυχολόγου κλπ.

Να σημειωθεί ότι είναι σε εξέλιξη η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου του π. Αντώνιου και επτά εργαζομένων σε δομές της Κιβωτού για κακοποιητικές, βάναυσες και προσβλητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών τροφίμων σε δομές της ΜΚΟ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top