Χαλκίδα: Τα πρώτα λόγια της προϊσταμένης της ΔΟΥ όταν συνελήφθη

«Μου είπαν ότι δεν θα μπορούσε να μας πιάσει κανείς»

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη δράση της προϊσταμένης και της 67χρονης εφοριακού που προφυλακίστηκαν για το κύκλωμα των εφοριακών στη Χαλκίδα.

Χαλκίδα: «Φύλλο και φτερό» οι φορολογικές υποθέσεις των τελευταίων ετών

Όπως αναφέρουν οι αρχές, οι δύο γυναίκες είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη η μία στην άλλη, με την υπάλληλο να συνοδεύει τους επιχειρηματίες στο γραφείο της προϊσταμένης. Στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνουν και τραπεζικοί λογαριασμοί συγγενικών τους προσώπων.

Η προϊσταμένη και το «δεξί της χέρι», η 67χρονη εφοριακός βγαίνουν από τα δικαστήρια στη Χαλκίδα έχοντας καλύψει τα πρόσωπά τους. Αμίλητες μπαίνουν στα αυτοκίνητα της αστυνομίας για να οδηγηθούν στις φυλακές, ως προσωρινά κρατούμενες.

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη δράση της προϊσταμένης και της 67χρονης εφοριακού που προφυλακίστηκαν για το κύκλωμα των εφοριακών στη Χαλκίδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, η προϊσταμένη φέρεται ως η Αρχηγός και η υπάλληλος το Ζωτικό Μέλος της Οργάνωσης. Τα ονόματά τους δίνουν οι δύο επιχειρηματίες που μίλησαν για τον εκβιασμό τους στις αρχές.

Χαλκίδα: Αποκαλυπτικοί διάλογοι με επιχειρηματίες

Ο διάλογος που καταγράφεται στις 7 Μαρτίου μεταξύ της 67χρονης υπαλλήλου και ενός επιχειρηματία είναι ενδεικτικός.

67χρονη εφοριακός: Ε, δεν ξέρω τι θα κάνεις, δεν ξέρω πού είσαι φεύγεις και έρχεσαι. Εγώ θέλω να σε τελειώσω σήμερα. 
Επιχειρηματίας: Καθάρισέ με, σήμερα να τελειώνω και εγώ ρε συ. 
67χρονη εφοριακός: Δεν ακούς, δεν ακούς, δεν ακούς. Όχι.
Επιχειρηματίας: Έλα. 
67χρονη εφοριακός: Πρέπει να 'ρθεις εδώ. Πρέπει να ρθεις εδώ. Δεν με ακούς. Με αναγκάζεις και βγαίνω έξω.

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη δράση της προϊσταμένης και της 67χρονης εφοριακού που προφυλακίστηκαν για το κύκλωμα των εφοριακών στη Χαλκίδα

Τρεις ώρες αργότερα μία νέα συνομιλία είναι αποκαλυπτική: 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 7.03.2024 ΩΡΑ 14.09 

67χρονη εφοριακός: Αύριο το πρωί σε περιμένω. Φέρνεις τα πέντε και τα υπόλοιπα πέντε να δώσουμε στους κυρίους που υπέγραψαν. Εγώ τώρα στα διώχνω. 
Επιχειρηματίας: Διώξτα τώρα για να πληρωθώ αύριο να φέρω λεφτά .Είμαι ταπί.

Στο σπίτι της 67χρονης υπαλλήλου οι αρχές βρήκαν 1.700 ευρώ κρυμμένα σε βάζο στην κουζίνα. Τώρα γίνονται φύλλο και φτερό όχι μόνο οι δικοί τους λογαριασμοί αλλά και οι λογαριασμοί συγγενικών τους προσώπων για ύποπτες κινήσεις όταν συνελήφθησαν.

Χαλκίδα: Οι εκβιασμοί της «Μεγάλης», τα τεφτέρια και τα νέα πρόσωπα

Χαλκίδα: Τα πρώτα λόγια της προϊσταμένης όταν συνελήφθη

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η μαρτυρία μίας αστυνομικού, που συμμετείχε στη σύλληψη της προϊσταμένης στην εφορία της Χαλκίδας, καθώς αποκάλυψε τα πρώτα της λόγια. Η Τασούλα Παπανικολάου έχει τις πληροφορίες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. 

Η αστυνομικός υπηρετεί στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων, και ήταν στην ομάδα που προχώρησε στη σύλληψη της προϊσταμένης το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης. Έχουν βρει τον φάκελο του επιχειρηματία με τις 10.000 ευρώ και περιγράφει τα πρώτα λόγια της προϊσταμένης.

«Κατά την παραμονή της (σ.σ. η προϊσταμένη) στην Υπηρεσία μας και εξεταζόμενη προφορικά μας ανέφερε ότι το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ που πήρε σήμερα από τον επιχειρηματία το οποίο βρέθηκε εντός φακέλου στο γραφείο της ήταν για την ίδια προκειμένου να επισπεύσει τις διαδικασίες που αφορούσαν την επιχείρησή του. Επίσης ανέφερε ότι την προηγούμενη Παρασκευή 17.05.2024  έλαβε ξανά 10.000 ευρώ από τον ίδιο επιχειρηματία και το ποσό το μοιράστηκαν η Β.Ε. (67χρονη εφοριακός) που πήρε 5.000 ευρώ μαζί με τον Μ.Σ. (εφοριακό) που πήρε 3.000 ευρώ και τον Τ.Δ. που πήρε 2.000 ευρώ, χωρίς να λάβει η ίδια κάτι». 

Χαλκίδα: Τα πρώτα λόγια της προϊσταμένης όταν συνελήφθη

Η αστυνομικός περιέγραψε επίσης πως η προϊσταμένη αποκάλυψε στις αρχές ότι για χρόνια υπάλληλοι λάμβαναν παράνομα χρηματικά ποσά και όταν την προσέγγισαν οι δύο γυναίκες, η 67χρονη και η διεκπεραιώτρια, της είπαν ότι δεν θα μπορούσε να τους πιάσει κανείς.

Τελικά τους πέρασαν χειροπέδες βάζοντας τέλος στο πάρτι που γινόταν στη συγκεκριμένη εφορία.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top