Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Εύβοια - Αισθητός και στην Αττική

Ακολούθησαν άλλοι επτά μετασεισμοί

Σεισμός 4,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ έγινε στις 05:23 τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Εύβοια. Αισθητός έγινε και στην Αττική.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 2 χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικά των Βασιλικών Ιστιαίας και το εστιακό βάθμος υπολογίστηκε στα 18,7 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Το Ευρωμεσωγεϊακό Ινστιτούτο υπολόγισε τη δόνηση στα 4,6 Ρίχτερ στα 23 χιλιόμετρα νότια της Σκιάθου.

Μετά τον σεισμό των 4,5 Ρίχτερ ακολούθησαν άλλοι επτά μετασεισμοί μέχρι τις 7:30 το πρωί με μεγαλύτερο αυτόν που σημειώθηκε στις 6:36 και ήταν μεγέθους 3,9 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Εύβοια - Αισθητός και στην Αττική

Ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην ΕΡΤ για το σεισμό των 4,5 Ρίχτερ στην Εύβοια τόνισε πως υπήρχαν δονήσεις αρκετή ώρα πριν.

Το επίκεντρο του σεισμού τοποθετείται στα Βασιλικά της Εύβοιας μεταξύ των δήμων Αιδηψού και Λίμνης και όπως ανέφερε ο κ. Λέκκας «ο σεισμός ήταν έντονος, αλλά δεν προκάλεσε ζημιές, μόνο κάποιες πολύ μικρές ρωγμές, έγινε επικοινωνία με τους Δημάρχους Λίμνης και Αιδηψού, δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Ο σεισμός δημιούργησε την αίσθηση ότι ήταν μεγαλύτερος, αλλά αυτό συνέβη γιατί οι περισσότεροι κάτοικοι κοιμούνταν εκείνη την ώρα και τον αντιλαμβάνονται πιο δυνατά».

Παράλληλα ο κ. Λέκκας τόνισε «δεν μας περνάει απαρατήρητος αυτός ο σεισμός, τον παρακολουθούμε γιατί η περιοχή έχει δώσει μεγαλύτερους σεισμούς και είναι μία ευαίσθητη περιοχή. Κάνουμε τα πάντα για την πρόληψη», τόνισε ο κ. Λέκκας και ανέφερε ότι θα γίνει μεγάλη άσκηση στην Κρήτη 22,23,24 του μήνα, με στόχο να προετοιμαζόμαστε για να είμαστε ασφαλής, αφού ο σεισμός δεν προβλέπεται».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top