«Κοκτέιλ» αφρικανικής σκόνης και υψηλών θερμοκρασιών ως την Πέμπτη 28/3

Αυξήθηκε η ζήτηση σε αντισταμινικά και εισπνεόμενα

Ένα εκρηκτικό «κοκτέιλ» αφρικανικής σκόνης, υψηλών θερμοκρασιών και ισχυρών νοτιάδων που θα κρατήσει μέχρι την Πέμπτη 28 Μαρτίου, κάνει ήδη τη ζωή των πολιτών δύσκολη κυρίως εκείνων που υποφέρουν από τις αλλεργίες της άνοιξης. Οι θερμοκρασίες αναμένεται να χτυπήσουν κόκκινο. Στην Κρήτη ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 32 βαθμούς, ενώ η Περιφέρεια Κρήτης με ανακοίνωσή της δίνει οδηγίες στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Και όλα αυτά τέλος Μαρτίου!

Καιρός: Έρχεται «μίνι» καλοκαίρι με υψηλές θερμοκρασίες και σκόνη

Εισβολή αφρικανικής σκόνης και υψηλές θερμοκρασίες 

Ο Μάρτιος, λίγα 24ωρα πριν μας αφήσει, αποφάσισε να μας τρελάνει. Από τη μία έχουμε υψηλές θερμοκρασίες και από την άλλη το κοκτέιλ ισχυρών νοτιάδων και αφρικανικής σκόνης ήδη μας κόβει την ανάσα. 

Η Κρήτη έχει κυριολεκτικά κρυφτεί από τη σκόνη. Ο υδράργυρος στο κέντρο των Χανίων σκαρφάλωσε στους 32.5 βαθμούς Κελσίου και στα Φαλάσαρνα στους 32.3 βαθμούς. Αντίστοιχες θερμοκρασίες, τέλη Μαρτίου, είχαν να δουν στο νησί από το 2010. 

Οι ισχυροί νοτιάδες έπνιξαν την Κρήτη με τη σκόνη που μετέφεραν από τη Σαχάρα. Λόγω των υψηλών συγκεντρώσεων στην ατμόσφαιρα η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση συνιστώντας τον περιορισμό σωματικής άσκησης και ιδιαίτερα σε εξωτερικούς χώρους. Μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν άτομα με καρδιοπάθειες και αναπνευστικά προβλήματα, παιδιά και ηλικιωμένοι.

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Αυξημένη ζήτηση σε αντισταμινικά και εισπνεόμενα 

Οι αλλεργίες της άνοιξης σε συνδυασμό με την αφρικανική σκόνη κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες έχει αυξηθεί η ζήτηση σε αντισταμινικά και εισπνεόμενα. 

Για την αφρικανική σκόνη που κάλυψε τη χώρα, ο Θοδωρής Κολυδάς είπε χαρακτηριστικά: 

«Θα συνεχιστεί και την Πέμπτη η μεταφορά σκόνης από τις ακτές της Αφρικής από τη Λιβυή προς την περιοχή μας και θα σταματήσει αυτή πρόσκαιρα την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο. Ένας νέος κύκλος αφρικανικής σκόνης έρχεται από τις αρχές τις επόμενης εβδομάδας. Σε γενικές γραμμές τις επόμενες ημέρες οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται κατά 6 με 7 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top