Λάρισα: Πώς ο ένοικος έκανε «τσακωτούς» τους κλέφτες στην πολυκατοικία

«Δε φοβήθηκα, είχα υπομονή και περίμενα την κατάλληλη στιγμή»

Πιο έξυπνος από τους διαρρήκτες αποδείχθηκε ένας ένοικος πολυκατοικίας στη Λάρισα καθώς κράτησε εγκλωβισμένους σε ασανσέρ τρεις δράστες που αποπειράθηκαν να ληστέψουν διαμερίσματα. 

Τους παγίδευσε στο ασανσέρ κατεβάζοντας τον γενικό 

«Τέρας» ψυχραιμίας αποδείχθηκε ο ένοικος του δευτέρου ορόφου πολυκατοικίας στη Λάρισα. Όχι μόνο κατάλαβε ότι είχαν μπει κλέφτες σε διαμέρισμα στον 6ο όροφο στις 3 τα ξημερώματα αλλά κατάφερε και να τους κάνει «τσακωτούς» μέσα στο ασανσέρ. 

Λάρισα: Ένοικος κατέβασε τον γενικό και εγκλώβισε κλέφτες σε ασανσέρ

«Περίπου 3:15 το βράδυ είχα επιστρέψει από έξοδο και καθόμουν στο σπίτι. Άκουσα έναν θόρυβο μέσα στην απόλυτη ησυχία και κατάλαβα ότι μπήκαν κλέφτες στην πολυκατοικία. Αυτοί μόλις μπήκαν έκλεισαν τα φώτα κι ανέβηκαν στον 6ο. Εγώ βγήκα από το σπίτι και παρακολουθούσα τις κινήσεις τους. Δε φοβήθηκα, είχα υπομονή και περίμενα την κατάλληλη στιγμή για να δράσω. Εκανα ό,τι θα έκανε οποιοσδήποτε στην θέση μου», λέει χαρακτηριστικά ο ένοικος για την γενναία πράξη του. 

Πώς τους έκανε «τσακωτούς»

Ο ένοικος παρέμεινε ψύχραιμος, κατέβηκε στο υπόγειο της πολυκατοικίας κι έκλεισε την παροχή ρεύματος στον ανελκυστήρα. Έτσι οι τρεις δράστες εγκλωβίστηκαν μέσα στο ασανσέρ. Όταν το κατάλαβαν οι συνεργοί τους - που κρατούσαν τσίλιες στην είσοδο της πολυκατοικίας - έγιναν καπνός. 

Οι τρεις δράστες έμειναν εγκλωβισμένοι μέχρι να πάει στο σημείο η αστυνομία. Τότε ο ένοικος έθεσε ξανά σε λειτουργία το ασανσέρ. Μόλις έφτασαν οι αστυνομικοί στο σημείο κι άνοιξαν το ασανσέρ, οι επίδοξοι διαρρήκτες τους επιτέθηκαν και μάλιστα ο ένας από αυτούς επιχείρησε να τον χτυπήσει με μεταλλική ράβδο. Τελικά, όμως, κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να τους περάσουν χειροπέδες. 

Όπως διαπίστωθηκε, οι δράστες είχαν μπει από την ταράτσα στην πολυκατοικία. Οι τρεις συλληφθέντες είναι γνωστοί των διωκτικών αρχών από παλαιότερες κλοπές σε σπίτια στα οποία έμπαιναν πάντα από τις ταράτσες. Αυτήν την φορά όμως φαίνεται πως βρήκαν τον δάσκαλό τους. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top