Παραλίγο «νέα Τέμπη»: Σβήστηκαν τα στοιχεία από τον ταχογράφο

Χωρίς ταχογράφο, δεν μπορεί να υπάρξει ασφαλές πόρισμα

Οι πολίτες ζητούν επίμονα διαφάνεια και ασφάλεια στον σιδηρόδρομο, όμως οι αρμόδιοι δείχνουν μια χαλαρότητα που δε δικαιολογειται ειδικά μετά τα Τέμπη.

Τι κι αν γλιτώσαμε παρά λίγο νέα σύγκρουση τρένων μέσα στις γιορτές, τα στοιχεια από τον ταχογράφο της αμαξοστοιχίας σβήστηκαν όπως αποκαλύπτει το STAR. Έτσι, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν έτρεχε ο οδηγός που παραβίασε το κόκκινο φωτόσημο. 

Σβήστηκαν τα δεδομένα του ταχογράφου 

23 Δεκεμβρίου δύο αμαξοστοιχιες κινδυνεύουν να συγκρουστούν στο σιδηροδρομικο κέντρο Αχαρνών όταν η μία περνάει το κόκκινο φωτόσημο. Κι ενώ θα έπρεπε να ελέγχθει αμέσως η ταχύτητα του τρένου, σήμερα αυτό δε μπορεί να γίνει γιατί πέρασε καιρός και τα δεδομένα... σβήστηκαν όπως λένε στο STAR και τον Άρη Λάμπο πηγές της Hellenic Train. 

Ειδικότερα, από αστοχία δεν έγινε εγκαίρως η συλλογή των δεδομένων τα οποία δε μπορούν να ανακτηθούν διότι έγινε νέα εγγραφή στον ταχογράφο.

Παραλίγο «νέα Τέμπη»: Τι αποκαλύπτει το πόρισμα της Hellenic Train

Χωρίς ταχογράφο, δεν υπάρχει ασφαλές πόρισμα

Ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας 1313 είχε ισχυριστεί ότι πέρασε το κόκκινο επειδή φρέναρε και το τρένο ολίσθησε. 

Χωρίς τον ταχογράφο δε μπορεί να βγει κανένα πόρισμα για το εάν συνέβη κάτι τέτοιο, ή αν το τρένο είχε αναπτύξει ταχύτητα σε λάθος σημείο. 

Τέμπη: «Όσοι φταίνε, θα πληρώσουν», λέει η Εισαγγελέας Κοβέσι στο STAR

Και ελεγκτής και ελεγχόμενος η Hellenic Train 

Τους ταχογράφους στους συρμούς ελέγχει σήμερα η υπηρεσία που ανήκει στη Hellenic Train αποκλειστικά, οι υπόλοιπες αρχές δεν έχουν εικόνα. Δεν μπορεί ο ελεγχόμενος να είναι και ελεγκτής ταυτόχρονα. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top