Παίδων: Κανονικά τα χειρουργεία τη Δευτέρα- Θα μετακινηθούν αναισθησιολόγοι

«Εντός των επόμενων ημερών, θα προκηρυχθούν τρεις διαθέσιμες θέσεις ιατρών»

Δε θα ανασταλούν τελικά τα τακτικά χειρουργεία στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» από τη Δευτέρα 12/2, όπως αποφασίστηκε μετά από έκτακτη συνεδρίαση του χειρουργικού τομέα του νοσοκομείου. Προσωρινά θα μετακινηθούν αναισθησιολόγοι και θα γίνει επανεξετάση σε 15 ημέρες.

Διακόπτονται τα τακτικά χειρουργεία στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Κατόπιν των ενεργειών της Διοίκησης του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», του σημερινού εγγράφου από την 1η Υγειονομική Περιφέρεια περί διάθεσης ιατρικού προσωπικού ειδικότητας αναισθησιολογίας για την κάλυψη εφημεριών του Τμήματος Αναισθησιολογίας από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, της μετακίνησης για 15 ημέρες ιατρού αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και την προσωρινή μετακίνηση ιατρού αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Κορίνθου, η σημερινή συνέλευση του Χειρουργικού Τομέα, μετά από εισήγηση του Τμήματος Αναισθησιολογίας, αποφάσισε:

να μην αναστείλει τη λειτουργία των τακτικών χειρουργείων από 12-02-2024, υπό την προϋπόθεση ότι, εντός των επόμενων ημερών, θα προκηρυχθούν με κατεπείγουσα διαδικασία οι τρεις διαθέσιμες θέσεις ιατρών αναισθησιολόγων. 

Ο Χειρουργικός Τομέας θα συνεδριάσει εντός των επομένων 15 ημερών ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση και να αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες».

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δεσμεύτηκε χθες πάντως ότι θα βρισκόταν σύντομα λύση στο πρόβλημα και ότι τα χειρουργεία στο νοσοκομείο Παίδων θα γίνουν κανονικά.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top