Φλώρινα: Δείτε το οπλοστάσιο του ζευγαριού που συνελήφθη - Το προφίλ τους

Πότε και πώς προμηθεύτηκαν τα όπλα - Τι ερευνά η αστυνομία

Δύσκολα θα πίστευε κάποιος ότι το υπεράνω υποψίας ζευγάρι που συνελήφθη, έχοντας στην κατοχή του όπλα κι εκρηκτικά, θα έκρυβε οπλοστάσιο στο σπίτι του στη Φλώρινα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι συνελήφθη στο σπίτι του, μετά από έρευνα της αστυνομίας. Πιο συγκεκριμένα, οι αρχές εντόπισαν 29 όπλα εκ των οποίων τα 14 πολεμικά τουφέκια, τρία υποπολυβόλα, πέντε πιστόλια, έξι περίστροφα και μία καραμπίνα. Ακόμα, στο σπίτι τους βρέθηκαν 72 κιλά πυρίτιδα και δεκάδες χιλιάδες σφαίρες, τρεις πυροκροτητές και αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Το προφίλ του ζευγαριού

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το προφίλ των συλληφθέντων δεδομένου ότι δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές.Πρόκειται για έναν 54χρονο και μια 57χρονη. Εκείνος έχει επιχείρηση με γερανούς στη Φλώρινα κι η σύζυγός του είναι μία απλή συνταξιούχος νοικοκυρά. Το σοκαριστικό της υπόθεσης είναι ότι στο σπίτι τους βρέθηκε οπλοστάσιο που θα ζήλευε και ο πιο εκπαιδευμένος τρομοκράτης.

Φλώρινα: Συνελήφθη ζευγάρι – Είχε ολόκληρο οπλοστάσιο στο σπίτι του

Πάντως ο 54χρονος υποστηρίζει ότι είναι ένας απλός συλλέκτης όπλων, ενώ η σύζυγός του δηλώνει πως δεν γνώριζε την ύπαρξη των όπλων και των πυρομαχικών.

Τις έρευνες παρακολουθεί κι η αντιτρομοκρατική - Φωτογραφία από STAR

Η αστυνομία ερευνά  τον τρόπο και τον χρόνο  που προμηθεύτηκαν το πολεμικό υλικό, καθώς και αν υπάρχει εμπλοκή του ζευγαριού σε άλλα ποινικά αδικήματα.

Σημειώνεται ότι το ζευγάρι πήρε προθεσμία για να απολογηθεί, ενώ τις έρευνες παρακολουθεί κι η αντιτρομοκρατική.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top