Απέκτησαν τρία παιδιά και τα «έχασαν» σε μικρή ηλικία από σπάνια ασθένεια

Η τραγική ιστορία ζευγαριού από την Κύπρο

Ο κ. Βαρνάβας και η κα Μαργαρίτα Χατζηγιασή γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε κωμόπολη της Αμμοχώστου. Απέκτησαν τρία παιδιά τα οποία «έφυγαν» από τη ζωή σε μικρή ηλικία, εξαιτίας μιας πολύ σπάνιας ασθένειας.

Το 1969 απέκτησαν το πρώτο τους παιδί, τη Μαρία, η οποία έπασχε από μια σπάνια ασθένεια, που μέχρι και σήμερα, οι γιατροί δε γνωρίζουν τίποτα. Δεν μπορούσε να περπατήσει κανονικά και «έφυγε» σε ηλικία 6,5 ετών. Σύμφωνα με τους γονείς, η νεκροψία δεν ήταν ποτέ ξεκάθαρη για την αιτία θανάτου της.

Λίγο καιρό αργότερα ήρθε στη ζωή τους ο γιος τους, ο Ηλίας. Έπασχε από την ίδια ασθένεια, όπως και η πρωτότοκη κόρης τους και κατέληξε σε ηλικία 9,5 ετών. Παρά τις συχνές επισκέψεις σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Κύπρου, δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Κύπρος: Έχασαν τρία παιδιά από σπάνια ασθένεια

Μετά και αυτή την τραγική απώλεια, οι δύο άτυχοι γονείς έφεραν στον κόσμο το τρίτο παιδί τους, που της έδωσαν το όνομα «Μαρία», ίδιο με εκείνο του πρώτου παιδιού τους. Αν και η κατάσταση της υγείας φαινόταν πολύ καλύτερη από εκείνη των δύο άλλων παιδιών, η Μαρία κατέληξε σε ηλικία 10 ετών από την ίδια ασθένεια.

Τραγική σύμπτωση στην υπόθεση είναι ότι και τα τρία παιδιά διαγνώστηκαν με την ασθένεια τον μήνα Νοέμβρίο, διαφορετικές η μέρες.

Μέχρι και σήμερα οι γονείς τους δεν έχουν πάρει σαφή απάντηση για το πώς πέθαναν τα τρία παιδιά τους. Τότε δεν υπήρχαν τα ιατρικά μέσα της σύγχρονης εποχής, προκειμένου να ψάξουν γονιδιακά τα αίτια θανάτου τους.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top