Δίκη Έμμας: 16,5 χρόνια κάθειρξη στον οδηγό για τον θάνατο της φοιτήτριας

«Βγήκε απότομα, τρόμαξα κι έφυγα», είπε ο 28χρονος στην απολογία του

Τι υποστήριξε στην απολογία του ο οδηγός που κατηγορείται για τον θάνατο της Έμμας στη Θεσσαλονίκη / Βίντεο από την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε μετά την απολογία του ο οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο του 2022. «Βγήκε απότομα, τρόμαξα κι έφυγα», υποστήριξε στην απολογία του ο 28χρονος.

Τροχαίο Έμμα: «Σκότωσαν το παιδί μου και μετά κάπνισαν τσιγάρο»

Την ενοχή του οδηγού χωρίς κανένα ελαφρυντικό αποφάσισε το δικαστήριο, υιοθετώντας την πρόταση της Εισαγγελέως, η οποία πρότεινε την ενοχή του για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος και οδήγηση χωρίς άδεια.

«Δεν έτρεχε ούτε με 104 χλμ/ώρα (σ.σ. όπως εκτίμησε ο πραγματογνώμονας) αλλά ούτε με 55 χλμ/ώρα (σ.σ. σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο). Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Η ταχύτητα ήταν σημαντική για να προκαλέσει αυτές τις βλάβες» σημείωσε.

Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή 16 ετών και έξι μηνών, χωρίς αναστολή.

«Βγήκε απότομα, τρόμαξα κι έφυγα» - Η απολογία του οδηγού που παρέσυρε την Έμμα

Ο 28χρονος που κρατείται προσωρινά στις φυλακές Νιγρίτας κατηγορείται για το κακούργημα της επικίνδυνη οδήγησης, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο. «Βγήκε απότομα, τρόμαξα κι έφυγα», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο 27χρονος.

Θάνατος Έμμας: Ο 27χρονος που την παρέσυρε και τη σκότωσε μιλά πρώτη φορά

Δίκη για το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα την 21χρονη Έμμα

Η 21χρονη Έμμα πήγαινε σε μια φίλη της, όταν ο κατηγορούμενος οδηγός την παρέσυρε και τη σκότωσε 

Περιγράφοντας το μοιραίο βράδυ, όπου παρέσυρε με το αυτοκίνητό του την άτυχη φοιτήτρια, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι το κορίτσι «πετάχτηκε» μπροστά του και ότι δεν πρόλαβε να αντιδράσει:

«Μαμά, έχασες το παιδί σου, εγώ το μέλλον μου» -«Λύγισε» η μητέρα της Έμμας

«Ήμουν στα φανάρια. Ξεκινάω με πράσινο. Ύστερα από 100 μέτρα η κοπέλα βγήκε απότομα μπροστά μου, από Καμάρα. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα, έτρεχα με 55 χιλιόμετρα, το πολύ. Την βλέπω για 2 δευτερόλεπτα, πατάω φρένο να την αποφύγω. Μετά έστριψα το τιμόνι, γιατί αλλιώς θα την έπαιρνα από κάτω από το σασμάν. Ελιγμό δεν έκανα ποτέ. Δεν την είδα, μου βγήκε απότομα. Από μια μεριά ήταν σταθμευμένα ταξί από την άλλη αμάξια. Είχε φώτα. Δεν ήταν σταματημένη, προχωρούσε αλλά δε φαινόταν. Πρόσεχα. Την ώρα που βγήκε μπροστά μου την είδα, στο ένα μέτρο. Όχι πιο πριν. Δεν βγήκε από τη διάβαση. Έφυγε το πισινό μέρος του αμαξιού και βγήκα στο άλλο ρεύμα, χτυπώντας δύο αμάξια. Πήγα να φύγω. Τρόμαξα, τα έχασα. Δεν συμβαίνει κάθε μέρα να χτυπάμε ανθρώπους… Δεν ήξερα πως να φερθώ, ήταν λάθος», υποστήριξε και πρόσθεσε:

Έφυγα από εκεί. Δεν έγινε ποτέ όπισθεν. Και να ήθελα δεν γινόταν. Τότε κατάλαβα ότι ήταν πειραγμένο το αμάξι, από το γκάζι που έπαιρνε, όταν έφυγα.

O 27χρονος που βρίσκεται στην Ελλάδα τα τελευταία 13 χρόνια και δούλευε ως οικοδόμος, υποστήριξε ότι έχει δίπλωμα από τα 18, ωστόσο δεν είχε βγάλει στην Ελλάδα, καθώς δεν είχε χαρτιά, ενώ τόνισε ότι το αμάξι ήταν καινούριο και δεν ήξερ ότι ήταν «πειραγμένο»:

«Πήγαινα προς το σπίτι. Το είχα 3-4 μέρες το αυτοκίνητο. Ήμασταν στα παζάρια, θα έκανα έλεγχο σε μηχανικό για να το πάρω. Εδώ δεν είχα δίπλωμα, επειδή δεν είχα χαρτιά. Έχω εμπειρία στην οδήγηση από τα 18. Δεν ήξερα ότι το αυτοκίνητο ήταν "πειραγμένο"... Έκανε μόνο θόρυβο, νόμιζα ότι ήταν από την εξάτμιση. Δεν το "πάτησα" για να τρέξω», ισχυρίστηκε.

21χρονη Έμμα - τροχαίο Θεσσαλονίκη

Μετά την τραγωδία, οι γονείς της Έμμας αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά της

Θάνατος Έμμας: «Πήγαινε με 55 χλμ.», κατέθεσε τεχνικός σύμβουλος

Με την κατάθεση του τεχνικού συμβούλου του 27χρονου κατηγορούμενου ολοκληρώθηκε η εξέταση μαρτύρων την Πέμπτη.

Αντικρούοντας το πόρισμα της τεχνικής πραγματογνωμοσύνης, σύμφωνα με την οποία η ταχύτητα του μοιραίου αυτοκινήτου προσδιορίστηκε στα 104 χλμ./ώρα, ο τεχνικός σύμβουλος ανέφερε ότι η ταχύτητα ήταν από 55 έως 60 χλμ /ώρα.

Συγκεκριμένα, καταθέτοντας ως μάρτυρας υπεράσπισης, ο ίδιος ανέφερε -μεταξύ άλλων- τα εξής: «Δεν κάναμε αυτοψία, δεν εξετάσαμε εάν έγιναν επεμβάσεις στο όχημα. Σχολιάσαμε την έκθεση άλλου πραγματογνώμονα όσον αφορά την ταχύτητα. Ήταν εσφαλμένος ο μαθηματικός τύπος που εφάρμοσε ο πραγματογνώμονας. Ήταν λάθος υπολογισμός. Η ταχύτητα προκύπτει ανάλογα με τη βλάβη αλλού σταθερού σημείου. Από το χτύπημα προκύπτει ότι η ταχύτητα ήταν από 55 έως 60 χλμ/ώρα. Και με αυτή την ταχύτητα μπορεί να προκληθεί θανατηφόρο αποτέλεσμα, αναλόγως με το πού θα χτυπήσει το θύμα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top