Αγία Παρασκευή - Τέμπη: Εικόνα καταστροφής στην κρεμαστή πεζογέφυρα

Διαλυμένη και ακατάλληλη για τους επισκέπτες

Εικόνα καταστροφής στην κρεμαστή πεζογέφυρα στην Αγία Παρασκευή Τεμπών / Kεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Σφοδρή ήταν η αντίδραση της Μητρόπολης  Λάρισας και Τυρνάβου στη δήλωση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας ότι θα ανακατασκευάσει την κρεμαστή πεζογέφυρα της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη που κατέρρευσε από τα ορμητικά νερά του Πηνειού. Κάνει λόγο για θλίψη και έκπληξη, αναφέροντας ότι εκμεταλλεύεται το Ιερό προσκύνημα για προεκλογικούς σκοπούς όταν στο παρελθόν δήλωνε αναρμόδιος για τη συντήρησή της.

Εισαγγελική παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία

Θλίψη προκαλεί η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η κρεμαστή πεζογέφυρα της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη σε ένα απο τα μεγαλύτερα προσκυνήματα στη χώρα μαςΔιαλυμένη και ακατάλληλη για τους επισκέπτες, χρειάζεται άμεσα να ανακατασκευαστεί.

Αγία Παρασκευή Τέμπη: Εικόνα καταστρροφής στην κρεμαστή πεζογέφυρα

Διαλυμένη και ακατάλληλη για τους επισκέπτες η κρεμαστή πεζογέφυρα της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Αγία Παρασκευή Τέμπη: Εικόνα καταστροφής στην κρεμαστή πεζογέφυρα

Θλίψη για την εικόνα καταστροφής στην Αγία Παρασκευή Τεμπών / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star


Πλημμύρες: Σοκαριστικές Εικόνες Από Τις Πληγείσες Περιοχές - Video

Αναρμόδια δήλωνε η Περιφέρεια Θεσσαλία για τη συντήρηση της γέφυρας

Μέσα σε αυτό το χάος που επικρατεί στην περιοχή, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός βρέθηκε χθες στη γέφυρα της Αγίας Παρασκευής, δηλώνοντας ότι η Περιφέρεια θα αναλάβει την ανακατασκευή της. Ωστόσο πριν από λίγους μήνες δήλωνε αναρμόδιος για τη συντήρησή της, όπως αποκάλυψε η Μητρόπολη Λάρισας.

Η οργισμένη μάλιστα ανακοίνωση συνοδευόταν από τα δύο έγγραφα-απαντήσεις στο  αίτημα που έκαναν γαι τη συντήρηση της γέφυρας το 2022.

Η Περιφέρεια απάντησε τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι «δεν είμαστε αρμόδιοι» και τους παρέπεμψε στο Υπουργείο Μεταφορών, το οποίο με τη σειρά του απάντησε ότι δεν συντηρεί γέφυρες και ότι αρμόδια είναι η Περιφέρεια, η οποία όμως είναι υπεύθυνη για τις οδικές γέφυρες.

Αγία Παρασκευή Τέμπη: Εικόνα καταστροφής στην κρεμαστή πεζογέφυρα

Αγία Παρασκευή Τέμπη: Εικόνα καταστροφής στην κρεμαστή πεζογέφυρα

Αγία Παρασκευή: Γιατί θεωρείται προστάτιδα των ματιών

Αγία Παρασκευή Τέμπη: Εικόνα καταστροφής στην κρεμαστή πεζογέφυρα

Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου: «Υπάρχουν και όρια»

«Απορούμε πώς κάποιος ο οποίος δηλώνει αναρμόδιος και προφανώς δεν έχει σχέση με το ιδιοκτησιακό της γέφυρας, έρχεται αυτόκλητος να κάνει δηλώσεις προεκλογικού τύπου προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί το σύμβολο της τωρινής καταστροφής της Θεσσαλίας, που είναι η καταστροφή όλου του Ιερού Προσκυνήματος της Αγίας Παρασκευής Τεμπών» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου. 

Το Star επικοινώνησε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, ο οποίος μας δήλωσε ότι αποκατέστησε την αλήθεια και μας παρέπεμψε στην ανακοίνωσή του στην οποία μεταξύ άλλων απαγορεύει φωτογραφίσεις υποψηφίων σε δομές της Εκκλησίας για τους πλημμυροπαθείς.

«Υπάρχουν όροι και όρια. Η Εκκλησία τα τηρεί και τα σέβεται. Όποιος δεν τα τηρεί και δεν τα σέβεται κάνει ζημιά πρώτιστα στον εαυτό του» σημειώνει η ανακοίνωση.

Τι απαντούν πηγές της Περιφέρειας

«Η κρεμαστή γέφυρα των Τεμπών είναι μεγάλης θρησκευτικής και τουριστικής αξίας και για αυτό αναλάβαμε την αποκατάσταση της» απαντούν από την πλευρά τους στο Star πηγές της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

To ερώτημα ωστόσο είναι γιατί δεν είχαν αναλάβει και τη συντήρησή της; Πριν από την καταστροφή δεν ήταν μεγάλης θρησκευτικής και τουριστικής αξίας;

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top